De som står oss närmst sårar oss mest

Christian Mölk Blogg 3 Comments

Om en lutheran eller katolik tycker jag är en heretisk knasboll gör mig ingenting, de får tycka vad de vill. Men när en pingstpastor dissar mig gör det ont.

Kanske känner du igen dig? Just nu dissekeras en del av Pingströrelsens ledarskap och sektbeteende. Det är ingen hemlighet att många genom åren har farit illa av pingstpastorers dåliga ledarskap. Om du har upplevt något liknande lider jag med dig.

När jag mötte Jesus valde jag att gå med i Pingströrelsen på grund av den helige Ande. Men det har hänt förr i tiden att jag har lämnat på grund av att jag själv mött oandligt dåligt ledarskap. Pingstpastorer som har gått över gränsen och behandlat mig illa.

Men jag har kommit tillbaks. Jag har rest mig upp igen. Guds kallelse är större än momentana besvikelser. Stannar man kvar vid Jesus fötter kommer förr eller senare upprättelsen. Man får hårdare panna men mjukare hjärta. Nu är jag ju själv pingstpastor och försöker leda så gott jag kan.

Så om du känner igen dig, ge inte upp! Håll ut och fortsätt väx i din tro vid din Mästares fötter. Med ödmjuka sårmärkta ledare kan Anden leda Pingströrelsen till människor som behöver bli uppresta av Jesus. Vi ska inte upphöja oss själva utan lyssna på Anden och nå nya människor med evangeliet om Jesus i ord och handling.

Share this Post

Comments 3

 1. Jag känner igen mig i just det. Jag var gift in i en pastorsfamilj. Jag blev sjuk och därför lämnade min man mig. Det som sårar är att hela den familjen vände mig ryggen. Jag tror att besvikelsen är större därför att deras bekännelse är så hög.
  När tre generationer pingstpastorer inte kan tala om det svåra utan låtsas att det inte finns är det sorgligt.

  1. Post
   Author
 2. Förstår dig helt!
  I dessa tider man berättar ut det som hände i Knutby som SVT dokumentär, får man tankar som själv Jesus-frälst pingstvän och om hur vissa miljöer inviterar till att missbrukas. Det är nyttigt att reflektera över när man sett detta. Det var 2004 David Wilkerson gav sitt varnande profetiska budskap I Filadfia Stockholm till Pingstvännerna i Sverige. “God has a controvers with the Christians in Sweden”!( på Youtube) Det handlade om den pågående ”värdsliggörande materialismen”. Då var Helge Fossmo i Knutby. Man lyssnade aldrig till Wilkersons varning och vi ser resultatet idag! Rannsakande förkunnelse som berör det bibliska ”syndproblemet”, och en Kristus som berättar om livets två utgångar är oönskat. Man prioriterar egen komfort! Man vill ju inte stöta någon! När man avlägsnar sig från sund Bibelsk förkunnelse kan fort Djävulens förförande inflytande nå vårt ”syndiga ego”! Att följa Jesus har en pris de flesta tycker är för högt. Ändå är det de som gör det, därför att de mött Honom på det djupaste personliga planet!
  Mvh. Ingemar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.