En hyllning till Bibelskolan

Christian MölkBlogg Leave a Comment

När jag kom till Bjärka-Säby, slottet utanför Linköping, kom jag direkt från Malmskillnadsgatan. Jag hade precis avslutat ett år som väktare på Stockholms gator. Den sista tiden jobbade jag en hel del i city nattetid och mötte missbrukare, tjuvar, prostituerade och kriminella.

Kontrasten kunde inte varit mer brutal. Från att ha avväpnat påtända inbrottstjuvar och jagat fyllegubbar med batongen mötte jag nu snälla frikyrko-ungdomar i en fridfull slottsmiljö.

Allteftersom lärde vi känna varandra och började tycka väldigt mycket om varandra. Alla elever bodde på bibelskolan så det fanns hur mycket tid som helst för att prata, spela pingis, be och sjunga lovsång tillsammans. Vi diskuterade teologi och jordnära Bibelfrågor om hur man ska hantera relationer, kyrkan och framtiden.

Varje morgon hade vi en timmes schemalagd bön. Men vi var några hängivna bedjare som gick upp en timme innan bönen och bad tillsammans. Ibland bad vi även tillsammans på kvällen eller så tog jag en ensam bönepromenad. Det var alltså inte ovanligt att jag under denna tid bad tre timmar per dag.

På dagarna studerade vi Bibeln och hade lektioner i troslära, evangelisation, GT, NT, osv, osv. Bibelkunskaperna växte enormt när man fick ett helt år på sig att gå igenom alla dessa spännande och intressanta ämnen med duktiga lärare!

Sammantaget har den kristna gemenskapen, bönerna och Bibelstudierna påverkat och präglat hela mitt liv. Mitt Bibelskole-år var för mig helt avgörande för att jag skulle börja jobba som pastor i en församling. Det har också lagt en gedigen och stabil grund för mitt kristna liv. Fortfarande är Gemenskapen, Anden och Ordet de tre viktigaste beståndsdelarna i min tro.

Jag vill uppmana dig som just nu går och funderar över framtiden att undersöka möjligheterna att gå en Bibelskola! Du kanske inte nödvändigtvis vill bli pastor, men längtar efter att fördjupa dig i din tro? Du kanske funderar över Guds plan med ditt liv och behöver ett år av bön och sökande? Du kanske längtar efter kristna vänner i din egen ålder? Om det stämmer in på dig vill jag tipsa dig om att gå in på den här länken och spana in Pingströrelsens olika Bibelskolor: GåBibelskolaNU.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.