Bibelpredikant

Christian Mölk Blogg Leave a Comment

BibelpredikantKära dagbok, dags att vädra några tankar igen..

Ni som känner mig eller spanar in den här bloggen då och då vet att jag är väldigt förtjust i både Jesus och Bibeln. En relativt stor del av min tid som pastor går åt att studera Bibeln och försöka förkunna så Bibeltroget som möjligt. Mycket av det jag skriver i jobbet läggs även ut här på hemsidan så att fler än Timrå Pingst kan få ta del av Bibelundervisning på nätet.

Men när jag började jobba aktivt med att skriva Bibelkommentarer och predika Bibelpredikningar så trodde jag naivt nog att hängivna kristna som tar sin tro på allvar skulle uppskatta att jag inte predikar budskap som kittlar folks öron i syfte att få en stor publik utan istället försöka vara en sund Bibelpredikant. 

Men ju mer jag läser på kristna bloggar eller pratar med människor, så märker jag att alldeles för många hängivna kristna är mycket mer intresserade av att prata illa om de som har fel lära eller är liberala eller har någon annan felaktig uppfattning om något. Hur kommer det sig att vi som tar vår tro på så stort allvar samtidigt är mer intresserade av att prata skit om predikanter med fel lära än att uppmuntra pastorer med en sund lära?

Du som läser detta, känner du igen dig i att vi kristna ibland är mer upptagna med att varna för allt negativt än att uppmuntra det som är positivt? Om så är fallet, vad gör vi för att ändra på det?

Share this Post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.