Bibelns blodröda flod

Christian MölkBlogg, Nyheter Leave a Comment

Den kinesiska Yangtzefloden blev i onsdags helt plötsligt röd! Vad jag förstår så vet man inte riktigt varför. Man spekulerar i om det kan vara färgmedel som någon har tömt i floden eller om det är någon sorts bakterie som har bytt färg på vattnet.

Hursomhelst så är detta intressant ur ett bibliskt perspektiv. I Moseboken kan vi läsa om när Mose slog sin stav på Nilfloden så att vattnet blev till blod. Även i framtiden kommer floder förvandlas till blod enligt Uppenbarelseboken. Även om jag inte tror att Uppenbarelsebokens vedermödor har startat så är det ändå intressant att se hur det kan se ut.

Här är Bibelorden där man kan läsa om blodröda floder:

“Den tredje ängeln tömde sin skål över floderna och vattenkällorna, och de förvandlades till blod.” (Uppenbarelseboken 16:4)

“Därför säger Herren så: Genom detta skall du förstå att jag är Herren. Se, med staven som jag håller i handen skall jag slå på Nilens vatten, och det skall förvandlas till blod. Fiskarna i floden skall dö, och Nilen skall stinka så att egyptierna inte kan dricka vattnet i floden.” Och Herren sade till Mose: ”Säg till Aron: Tag din stav och räck ut handen över Egyptens vatten, över dess strömmar, kanaler och sjöar och alla andra vattensamlingar, så skall de bli blod. Ja, över hela Egyptens land skall det vara blod, både i träkärl och stenkärl.” Mose och Aron gjorde som Herren hade befallt. Han lyfte upp staven och slog vattnet i Nilen inför faraos och hans tjänares ögon. Då förvandlades allt vatten i floden till blod. Fiskarna i Nilen dog och floden stank så att egyptierna inte kunde dricka vattnet från floden. Det var blod i hela Egyptens land. Men de egyptiska spåmännen gjorde samma tecken genom sina magiska konster. Och faraos hjärta förblev hårt så att han inte lyssnade på dem, alldeles som Herren hade sagt. Farao gick därifrån hem till sitt palats och brydde sig inte heller om detta. Men i hela Egypten grävde man efter dricksvatten kring Nilen, eftersom vattnet i floden inte var drickbart. Så gick det sju dagar sedan Herren hade slagit Nilen.” (2 Moseboken 7:17–25)

Någon läsare som har en vettig förklaring på den röda färgen eller någon som tror att detta på något sätt är bibliskt?

Läs mer:
Långa floden blev röd
Yangtzefloden i Kina färgades röd
Yangtze River Runs Mysteriously Red
Bäcken hos Peter också mystiskt röd
Mysteriet: Ingen vet varför floden är röd
Floden blev röd
Floden blev mystiskt röd

Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.