Pastor Christian Mölk | Pingst ökar!

AggönEnligt färsk statistik ökar Pingströrelsen med 1039 nya medlemmar! Detta är mycket glädjande i en tid då många svenskar anser kyrkan vara överflödig. Varför vara med i en församling när man redan har allt man behöver? Vem behöver bli frälst när allt i livet är perfekt?

Enligt min erfarenhet så är människor öppna för att tro på Jesus framförallt i förändringsprocesser. Hur mycket man än vittnar om Jesus så leder det ofta inte till något annat än ett intressant samtal. Det är inte förrän personen ifråga är inne i en förändringsprocess, dvs de flyttar till en ny stad, byter jobb, råkar ut för något tragiskt såsom en sjukdom eller en nära anhörigs sjukdom, som de känner ett behov av Gud. Det är därför det är så viktigt att envist och troget fortsätta vittna och på så sätt så frön av evangelium som kan blomma ut när personen ifråga är redo.

Så för oss som församlingar och enskilda kristna är det viktigt att fortsätta sprida evangelium likt en bonde som kastar ut säden på sin mark. Det är möjligt att jordmånen är torr och ointresserad, men vi måste fortsätta så frön, för rätt som det är så börjar det växa igen. Vårt uppdrag är att predika evangelium, och det är Guds uppdrag att frälsa.

Nåja, nu ska jag strax iväg till pingst-konferensen Älska Norrland. Ska bli kul att träffa mina norrländska pastors-kollegor och samtala om vår rörelse och be om vägledning inför framtiden.

Läs mer:

Pingst – Drygt 1 000 nya pingstvänner
Dagen – Frikyrkan hör inte bara historien till

Tagged with →  
Kontakt
Är du intresserad av att bli kristen, har frågor om den kristna tron eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så svarar jag på dina frågor.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.