Pastor Christian Mölk | Vår store Gud och Frälsare

Jag vet att Peter Halldorf i många avseenden är en kontroversiell figur (ja, jag skriver “figur” eftersom han ser ut som en sån med det där skägget ;), men jag har alltid gillat djupet i hans undervisning, även om det finns många aspekter som jag inte håller med om. Det jag framförallt gillar är hans undervisning om Jesu gudomlighet och jag hade verkligen velat lyssna på hans föreläsningar på Hönökonferensen där Halldorf konstaterar att “Det är bara Gud som kan frälsa människan” och “om inte Jesus är sann Gud kan han möjligen vara en förebild men inte en frälsare”.

Detta med Jesu gudomlighet är så centralt i den kristna tron, samtidigt som det är nästan omöjligt att greppa. Min erfarenhet är att hjärnan är trög i att förstå detta samtidigt som hjärtat med öppna armar omfamnar denna underbara kunskap!

“medan vi väntar på det saliga hoppet, att vår store Gud och Frälsare Jesus Kristus skall träda fram i härlighet.” (Titusbrevet 2:13)

Kontakt
Vill du kontakta mig? Är du intresserad av att bli kristen eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så hjälper jag dig.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.