Vår store Gud och Frälsare

Christian MölkTreenigheten Leave a Comment

Jag vet att Peter Halldorf i många avseenden är en kontroversiell figur (ja, jag skriver “figur” eftersom han ser ut som en sån med det där skägget ;), men jag har alltid gillat djupet i hans undervisning, även om det finns många aspekter som jag inte håller med om. Det jag framförallt gillar är hans undervisning om Jesu gudomlighet och jag hade verkligen velat lyssna på hans föreläsningar på Hönökonferensen där Halldorf konstaterar att “Det är bara Gud som kan frälsa människan” och “om inte Jesus är sann Gud kan han möjligen vara en förebild men inte en frälsare”.

Detta med Jesu gudomlighet är så centralt i den kristna tron, samtidigt som det är nästan omöjligt att greppa. Min erfarenhet är att hjärnan är trög i att förstå detta samtidigt som hjärtat med öppna armar omfamnar denna underbara kunskap!

“medan vi väntar på det saliga hoppet, att vår store Gud och Frälsare Jesus Kristus skall träda fram i härlighet.” (Titusbrevet 2:13)

Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.