Predika så att vanligt folk förstår

Christian MölkBlogg, Personligt Leave a Comment

Jag kommer ihåg när jag och Annica brukade ta långa promenader för några år sedan i Bankeryd. Jag var inne i en period när jag helt plötsligt hade börjat bli väldigt kritisk till mycket som försiggick inom Pingströrelsen. Jag hade hört en mängd olika predikanter och tröttnat på att lyssna på predikningar som var så tråkiga och svåra att förstå. Jag förvånades över hur enkelt det verkade vara att förvandla de mest spännande berättelserna världen någonsin har skådat till att bli en gäspningskavalkad.

Jag bestämde mig där o då för  att jobba stenhårt med att lära mig att predika på ett nytt sätt, att förklara Bibelns storhet och djuphet på ett enkelt sätt, så att vanligt folk förstår. Att berätta Bibelns berättelser och förklara vad de betyder idag, vilka andliga lärdomar vi kan dra från dessa fantastiska berättelser.

Idag, när jag var på Konsum kom det fram en äldre tant som brukar gå till våran kyrka och sa: ”Jag är så glad över vår nye präst! Du pratar så att man förstår.” Jag får höra alltmer sådana här kommentarer, både från kyrkvana och icke kyrkvana, och jag blir så otroligt glad, för det betyder ju att det verkar som att mina ansträngningar verkar ha gett resultat :)

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.