Pastor Christian Mölk | Nu är jag klar med skolan

Sådärja! Nu har jag tagit min kandidatexamen på Örebro Missionsskola och kommer numera att kunna titulera mig teol.kand. (så snart alla papper är inskickade). Åren på Missionsskolan har varit riktigt trevliga och jag är väldigt nöjd med min utbildning.

Fick en fråga från Tobias på Facebook: “Har du lärt dig något nytt som har stor betydelse för din tjänst som pastor? Eller är du samme gamle Christian?”

Exakt vad Tobias menar med “samme gamle Christian” kan man ju fundera på ;) Men jag vet en viktig lärdom som jag är glad över. Jag har lärt mig att akademiska studier är viktiga för att få balans. Är man för mycket “andlig” så finns det stor risk att man går för långt åt ett eller annat håll. Är man för “teologisk” kan man lätt bli obegriplig och svårförstådd. Bättre att ha ena foten i himlen och andra på jorden :)

Jag tror detta är en ständig balansgång för oss kristna som vi ständigt måste brottas med. Vi får inte bli för världsfrånvända så att vi tappar all verklighetsförankring och inte vågar ta en panodil när vi har ont i huvudet för att vi går i tro på att Gud helar oss. Men vi får heller inte bli så torr-teologiska att vi slutar tro att Guds övernaturliga verklighet egentligen är mer naturlig än den verklighet vi kan se med våra ögon.

Jag älskar Jesus och kommer aldrig att förlora min barnsliga tro, men vill samtidigt våga vara kritisk och ifrågasätta. Det är bara när man har en nära relation med någon som man kan klara av att gräla med varandra på riktigt. Att våga ifrågasätta och våga bli ifrågasatt är lika viktigt som att stå kvar i en relation även när det blir jobbigt.

Nu tar jag ledigt en dag och åker sen upp till Timrå för att börja jobba som pastor i pingstförsamlingen :)

Kontakt
Är du intresserad av att bli kristen, har frågor om den kristna tron eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så svarar jag på dina frågor.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.