Pastor Christian Mölk | Engelsk bön och ännu ett helande

Till vår församling kommer ganska många asylsökande och många av dem är av naturliga skäl inte så bra på svenska. Trots att de knappt förstår någonting alls av min predikan eller våra sånger så kommer de ändå troget till våra gudstjänster. För att på något sätt hjälpa till så gott jag kan så har jag börjat visa mina Bibeltexter på projektorn på svenska, engelska och franska. Ibland skriver jag även ut mina predikningar på engelska och franska (översatt med Google Translate) och delar ut innan gudstjänsten. Mina predikningar är ju baserade på mina Bibelkommentarer så texten finns ju redan och det enda merarbete jag behöver göra görs av Google.

Detta har blivit mycket omtyckt och de som inte kan svenska kan äntligen börja hänga med lite bättre i predikan. Men inte nog med detta, nu har vi dessutom tagit ytterligare ett initiativ, vi har startat en engelsktalande bönegrupp! Nu har de i församlingen som inte kan svenska möjlighet att prata om Guds ord, be och sjunga lovsång på ett språk de förstår.

Vi startade idag och det blev väldigt lyckat! Det känns som att det verkligen finns ett behov av detta. Fick dessutom höra att en av deltagarna hade blivit helad vid ett tidigare tillfälle i vår kyrka. (För inte så länge sedan blev ju en annan i församlingen helad.) Han berättade att hans rygg blivit förstörd och att han gått till vår kyrka. Just vid det tillfället så delade jag ett vittnesbörd på engelska i gudstjänsten och efter att han hade hört det så hade Gud helat honom!

Gud helar oss inte bara under förbönsstunden på gudstjänsten utan hans makt sträcker sig överallt!

Kontakt
Vill du kontakta mig? Är du intresserad av att bli kristen eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så hjälper jag dig.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.