Gåvotest: Missionär

Christian MölkGåvotest Leave a Comment

En missionär är en person som är särskilt kallad att sprida evangeliet och Guds kärlek till människor på olika platser och i olika kulturer. Missionärer spelar en viktig roll i att förmedla de goda nyheterna om Jesus Kristus till de som inte har hört dem, samt att etablera och stödja nya församlingar. Deras uppdrag är att följa Jesu befallning att gå ut i hela världen och göra alla folk till lärjungar, och att hjälpa människor att komma till tro och växa i sin relation med Gud.

Missionärer är avgörande för att sprida de goda nyheterna om Jesus Kristus till alla hörn av världen. Genom deras hängivenhet och trofasthet hjälper de människor att upptäcka och uppleva Guds kärlek och nåd, och de bidrar till att bygga upp och stärka Kristi kropp globalt.

Bibelord

19 Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar! Döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn 20 och lär dem att hålla allt som jag befallt er. Och se, jag är med er alla dagar till tidens slut.”” (Matt 28:19–20)

15 Och han sade till dem: “Gå ut i hela världen och förkunna evangeliet för hela skapelsen.” (Mark 16:15)

8 Men när den helige Ande kommer över er, ska ni få kraft och bli mina vittnen i Jerusalem, i hela Judeen och Samarien och ända till jordens yttersta gräns.”” (Apg 1:8)

13 Var och en som åkallar Herrens namn ska bli frälst. 14 Men hur ska de kunna åkalla den som de inte har kommit till tro på? Och hur ska de kunna tro på den som de inte har hört? Och hur ska de kunna höra om ingen predikar? 15 Och hur ska några kunna predika om de inte blir utsända? Som det står skrivet: Hur ljuvliga är inte stegen av dem som förkunnar det goda budskapet!” (Rom 10:13–15)

Gör gåvotestet igen, eller se fler exempel på tjänster och gåvor i församlingen.

Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.