Gåvotest: Barnledare

Christian MölkGåvotest Leave a Comment

En söndagsskollärare är en person som är särskilt kallad att undervisa barn och ungdomar i den kristna tron. Barnledare spelar en avgörande roll i att forma den andliga grunden hos de yngre medlemmarna i församlingen genom att undervisa dem om Guds ord och hjälpa dem att utveckla en personlig relation med Jesus Kristus. Deras uppdrag är att skapa en kärleksfull och lärorik miljö där barn kan lära sig om Bibeln, växa i sin tro och känna sig älskade och värdefulla i Guds ögon.

Barnledare är avgörande för att bygga upp nästa generation av troende genom deras trogna undervisning och omsorg. Genom att dela Guds ord och visa Jesu kärlek hjälper de barn och ungdomar att växa i sin tro och förståelse av Bibeln. Deras tjänst är att vara andliga vägledare och förebilder som stödjer och uppmuntrar de yngre medlemmarna i församlingen att följa Kristus.

Bibelord

6 Vänj den unge vid den väg han ska vandra, så viker han inte av från den när han blir gammal.” (Ords 22:6)

14 Då sade Jesus: “Låt barnen komma till mig och hindra dem inte, för himmelriket tillhör sådana som de.”” (Matt 19:14)

6 Dessa ord som jag i dag befaller dig ska du lägga på hjärtat. 7 Du ska inskärpa dem hos dina barn och tala om dem när du sitter i ditt hus och när du går på vägen, när du lägger dig och när du stiger upp.” (5Mos 6:6–7)

15 och du känner från barndomen de heliga Skrifterna som kan göra dig vis så att du blir frälst genom tron på Kristus Jesus.” (2Tim 3:15)

Gör gåvotestet igen, eller se fler exempel på tjänster och gåvor i församlingen.

Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.