Svenska Folkbibeln 2015 till Logos Bible Software

Christian MölkBlogg, Logos 13 Comments

Svenska Folkbibeln 2015 (SFB15), Copyright © 2015 by Svenska Folkbibeln Foundation. Logos-versionen är gjord av Christian Mölk och Thomas Arvidsson.

Svenska Folkbibeln 2015 – Word-dokument (Version 1.1)

Svenska Folkbibeln 2015 – Bokomslag

Instruktioner

 1. Ladda hem ovan Word-dokument och bokomslag.
 2. Öppna Logos Bible Software och klicka på ”Verktyg / Tools” och sen ”Personliga böcker” (se Bild 1).
 3. Klicka på ”Lägg till bok”.
 4. Fyll i Titel: ”Svenska Folkbibeln 2015” (se Bild 2).
 5. Copyright: ”Svenska Folkbibeln Foundation”.
 6. Typ: ”Bibel”.
 7. Språk: ”Svenska”.
 8. Klicka på ”Lägg till fält” och sen ”Förkortad titel” och skriv ”SFB15”.
 9. Klicka på ”Lägg till fil” och välj Word-dokumentet ”SFB15.docx”.
 10. Klicka på ”Ändra…” och välj bokomslaget ”SFB15.jpg”.
 11. Klicka på ”Skapa bok” (OBS: ha tålamod för det kan ta en ganska lång stund för Logos att kompilera SFB15 pga dess storlek).
 12. Bry dig inte om att kompileringen visar många varningar, SFB15 funkar bra ändå.
 13. Gå ut ur inställningarna för Personliga böcker och gå till panelen för SFB15 och klicka på menyn (de tre vågräta punkterna i högra hörnet).
 14. Klicka på ”Länk-grupp A” så synkar SFB15 med alla andra böcker som hör till Länk-grupp A (Se bild 3).
 15. Ändra till Svenska Folkbibeln 2015 i panelen “Kopiera bibelverser”.
 16. Klicka på Bibliotek, och sen på de tre prickarna längst upp i högra hörnet, och sen på “Prioritera”. Sök på ”Svenska Folkbibeln 2015” och dra den till längst upp på prioriteringslistan.
 17. Om du vill uppdatera SFB15 går du in i “Personliga böcker”, klickar på “redigera” vid SFB15, högerklickar på Word-dokumentet och klickar på “Radera” och sen behöver du starta om Logos. Sen går du in i SFB15 i “Personliga böcker” igen och klickar på “Lägg till fil” och väljer det nya dokumentet. Sen klickar du på “Skapa bok”. Förmodligen måste du efter detta även uppdatera länk-gruppen osv.
 18. SFB15 och andra personliga böcker går att synka mellan datorer, och man klickar antingen på “Ladda upp” (se bild 2) eller laddar upp Word-dokumentet separat i varje dator. Följ instruktionerna i punkt 16.
 19. Gå in och kika då och då på den här sidan och ladda hem senaste uppdateringen.
Bild 1
Bild 2
Bild 3

Mer Logos Bible Software böcker och Tips & Trix

Comments 13

 1. Ett jättestort tack till Christian och Thomas för detta jättejobb. Det betyder mycket att ha tillgång till SFB15 i Logos. Stort tack!

 2. Jag har en fråga! Jag lyckas inte få sökfunktionen att fungera. Om jag söker på “rättfärdighet” eller “begynnelsen” i förstoringsglaset ovanför själva Bibeln så visar Logos noll träffar. Borde det inte gå att söka på svenska i SFB15?

  1. Post
   Author
  2. Filip! Har du tittat så att du valt “Bibel” som sökalternativ. Man kan välja bland Bibel, Books, Media , Sats, Morfologisk, Syntax, Enkel. Även jag får motsvarande sökträffar när jag söker! Välj även “All bibeltext”, “Vers”, “i alla avsnitt”. Lycka till!

 3. Jag har tidigare köpt från Libronix.se, men det verkar inte ske någon nyutveckling där längre.
  Blev jätteglad att hitta SFB15 till Logos 😊.
  Tack 🙏

 4. VIKTIGT: Du har mellanslag i början av varje bibelmening. Det sabbar för Logos, då t.ex funktionerna Copy Bible Verse renderar 2 versnummer. Dels versnumret från “milestone”:en plus det textuella versnumret. Om du tar bort alla mellanslag i början av dina bibelmeningar så fungerar Logos perfekt. Jag redigerade ditt dokument på just detta sätt och då blir allt Logos-kompatibelt. Tack för ditt enorma arbete med SFB15 😊.

  1. En lite putenuttdetalj. Du använder [[@BibleBIBEL82:Gen 1:1]] som antyder att detta är BIBEL82. Det räcker med [[@Bible:Gen 1:1]]

   1. Post
    Author

    Hej! Man behöver ha “BIBEL82”-tagen för att den ska följa den svenska vers-numreringen. Om man bara använder “Bible”-tagen så följer det den engelska vers-numreringen och då blir det fel i tex Folkbibeln och Bibel 2000.

    Maila mig gärna din version där du har tagit bort mellanslag så ska jag se hur det blir.

    1. Aha. Misstänkte att det var någon dold anledning. Gissar att det är något som Sture vid Libronix.se fixat i Logos. Skall återställa BIBEL82 och skickar sen min version :)

     1. Problemet har försvunnit, antingen pga problem i min Logos miljö eller pga att Logos har bättrat på sin kod…
      GLÖM min kommentar.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.