Logos 6 månader senare

Christian MölkBlogg, Logos Leave a Comment

För ungefär ett halvår sen släpptes Logos 9 och jag skrev då ett inlägg med en recension: Logos 9. Vad finns då att säga om Logos 9 nu ett halvår senare? Gillar jag fortfarande nyheterna? Håller uppgraderingen måttet?

Den största nyheten när Logos 9 var nytt var Faktaboken. Efter många års användande av Logos Bible Software så är Faktaboken den största förändringen för mig när jag använder Logos 9. I takt med att mitt bibliotek blir större och större blir det också krångligare att använda mig av sparade layouter som hittills har varit mitt föredragna sätt att studera Bibeln. Men med ett ständigt ökande bibliotek blir det allt svårare att hålla reda på favoritböcker. Därför har jag alltmer övergått till att klicka mig fram till Faktaboken alternativt göra en Avsnittsguide.

I Faktaboken kan man snabbt få en överblick över ett ämne, personer, platser, saker och händelser. Baserat på det bibliotek man äger samlas och presenteras information, media, artiklar, osv.

Som ni ser på bilden ovan så har Logos 9 sen lanseringen för ett halvår sen uppdaterats med en Faktabok-ikon längst upp till vänster. Nu går det snabbt att klicka fram Faktaboken direkt.

En annan stor nyhet med Logos 9 var Sermon Builder. Jag ägnade en del tid på att kopiera in alla mina gamla predikningar och kategoriserade dem utifrån Bibelord, högtider och så vidare. Jag trodde att jag skulle använda detta mycket mer än jag faktiskt har gjort under det här halvåret. Förmodligen beror det på att jag inte predikat som vanligt med tanke på corona-pandemin. Så jag tror att jag kommer att använda detta mycket mer när församlingslivet återgår mer till det normala igen.

Någonting jag störde mig på för ett halvår sen var begränsningen det svenska språket blir. Logos finns ju på svenska, men vill man nyttja alla funktioner blir svenskan ett handikapp. Sen dess har jag övergått till att använda Logos på engelska. Det går sjukt mycket snabbare och enklare.

Till sist måste jag säga att Logos 9 är ett fantastiskt bra bibelstudieprogram! Jag använder det i stort sett dagligen och har stor behållning av det. Det enda jag saknar är en bra svensk bibelöversättning, exempelvis Folkbibeln 2015.

Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.