Bibelstudium från Lappis: Och festen började

Christian MölkVideo Leave a Comment

Bibelstudium från konferensen Lapplandsveckan 4 juli 2022 om Mellanösterns gästfrihetskultur som går ut på att skapa fred genom att välkomna främlingar och manifestera detta genom en symbolisk måltid. Jag går tillbaka ända till skapelsen och visar hur Gud skapade människan till Guds avbild och till varandras medmänniskor, men att människan föll i synd genom att inte lyssna på Guds ord och slå ihjäl sin broder. Men i den nya skapelsen ska vi återigen älska Gud och vår medmänniska, och denna försoning manifesteras genom nattvarden, en försmak av den himmelska måltiden. Men tyvärr bygger vi människor alltför ofta främlingsfientliga murar mellan oss och ”dem”. Dessa murar sträcker sig Jesus över och bjuder in syndare, främlingar och publikaner in till Guds rike och den himmelska festmåltiden. Vi uppmanas att göra likadant. 

Klicka på bilden för att komma till bibelstudiet “Och festen började..” (börjar 30:10):

Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.