Bön och vaccin

Christian Mölk Blogg Leave a Comment

Titt som tätt ser man i pingst-karismatiska kretsar tendenser att vi kristna inte borde ta vaccin eftersom vi är skyddade av Gud. Eller att vi borde be och lita på Gud istället för att vaccinera oss.

Men då vill jag påminna om tiden då judarna återvände till Jerusalem och började bygga upp templet igen. De stötte på svårigheter och deras motståndare planerade anfall. Det var risk att tempelbygget skulle stoppas. Men då står det att judarna gjorde så här:

“Då bad vi till vår Gud och satte ut vakt mot dem dag och natt för att skydda oss mot dem.” (Neh 4:9)

Ni som känner mig vet att jag ofta fastnar för detaljer. Det där ”och:et” i versen är väldigt viktigt.

Judarna litade på Gud genom att de både bad till Gud OCH satte ut vakt. Vakterna var inte ett tecken på att judarna inte litade på att Gud skulle beskydda dem, utan ett tecken på att de litade på att Gud skulle beskydda dem.

Tro och handling hör nämligen ihop. Tron tar sig uttryck i handling. Tron visar sig i hur vi lever. Det är därför som vi kristna både ber för sjuka OCH startar sjukhus.

För att få stopp på den här coronapandemin behöver vi kristna både be och vaccinera oss. Vi behöver både lita på Guds omsorg och agera utefter den.

Jag dömer ingen som avstår från att vaccinera sig. Jag själv var tvungen att skjuta på det ett halvår pga cancern. Alla har vi våra olika skäl till våra olika beslut. Men jag vill som pingstledare ge mina synpunkter på åsikter jag hör i mina egna led.

Share this Post

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.