Pastor Christian Mölk | Intervjuad i Världen Idag om Maria

Igår när jag var på gymmet ringde tidningen Världen Idag och ville intervjua mig angående min korrespondens med Peter Halldorf angående om Maria är viktigare än Bibeln eller inte (läs mer om det här: Är Maria viktigare än Bibeln? och här: Aletheia. Lite andfådd lyckades jag få fram att jag, och många med mig, upplever en oro över ett osunt närmande av flera frikyrkliga företrädare till den katolska och ortodoxa kyrkan.

Att olika kristna samfund närmar sig varandra på ett sunt sätt är givetvis positivt om det leder till att vi förstår varandra bättre, kan fira nattvard ihop och slutar förfölja varandra. Men om närmandet leder till att frikyrkan och Pingströrelsen öppnar upp sig för obibliska läror som exempelvis Mariavördnad, barndop eller gärningslära, då känner åtminstone jag att jag måste protestera och säga ifrån. Jag har full respekt för att frikyrkliga företrädare går sin egen väg och konverterar, men jag vill inte att en osund teologi förs in i Pingströrelsen.

Med tanke på att jag är pingstpastor med en blogg är det många som hör av sig till mig och vill att jag ska uttala mig, säga ifrån och istället undervisa vad som står i Bibeln. Det finns en oro bland många frikyrkliga och jag använder gärna min röst för att sprida den sunda bibliska läran.

Många har frågat mig om jag är nöjd med svaret jag fick av Peter Halldorf? Svaret är både ja och nej. Jag är nöjd och glad över att han svarade och förtydligade sig. Jag är också glad över att han inte verkar mena att man ska närma sig Gud via Maria istället för Bibeln, utan snarare att Bibeln behöver landa i våra hjärtan, annars tappar den sitt syfte. Men jag tycker fortfarande att de ursprungliga citaten om Maria är märkliga, och i tider av närmanden mellan olika kyrkor behöver man vara försiktig med språket så att man inte missförstås.

Kontakt
Är du intresserad av att bli kristen, har frågor om den kristna tron eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så svarar jag på dina frågor.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.