Corona-pandemin

Christian Mölk Blogg 1 Comment

Jag tror att corona-pandemin påverkar oss kristna väldigt negativt.

Att inte gå på gudstjänst gör något med oss. Konstigt vore det ju annars. För om vi hade varit helt opåverkade av att inte fira gudstjänst som vanligt, att inte sjunga lovsång och få förbön, ja då hade ju något varit väldigt fel med våra gudstjänster.

Jag tror bristen på andlig påfyllnad nu börjar visa sig. Man är inte lika from längre. Man ser problem istället för möjligheter. Man irriterar sig på medmänniskors brister. Man kritiserar det ena och det andra.

Utan den helige Andes veckovisa påfyllnad sprider vi kristna tyvärr en negativitetens odör.

Botemedlet stavas (som alltid): Bibel och bön. Det finns inga genvägar till det perfekta ljudet, som Farbror Barbro sa. Vill vi kristna sprida en Kristusdoft behöver vi bli uppfyllda av den helige Ande genom Bibeln och bönen. Kan vi inte fira gudstjänst som vanligt så behöver vi var och en ta större personligt ansvar för det personliga lärjungaskapet.

Jag, som har förmånen att få fira gudstjänst varje söndag och få jobba med Guds ord dagligen, jag vill uppmuntra dig med goda nyheter! Jag ser Gud jobba med människor mer än någonsin. Jag har suttit i mängder med dopsamtal. Vi har fler nya på gudstjänsterna än på väldigt länge. Ungdomarna har tagit stort ansvar och burit församlingens gudstjänster på sina axlar. Jag får höra om folk som tittat på våra digitala gudstjänster och blivit berörda av evangeliet.

Så ge inte upp, håll ut! Vi kommer att klara oss ur den här pandemin. Vi har Jesu löfte om att helvetets portar aldrig skall få makt över församlingen.

Men det vi behöver göra är att vara medvetna om att det minskade gudstjänstlivet tyvärr påverkar oss negativt andligt sett. Vi behöver därför kompensera detta med att ta eget personligt ansvar för det privata lärjungaskapet. Vi behöver dagligen läsa Bibeln och be.

Vi behöver också se till korset. Vara ödmjuka och barmhärtiga mot varandra. Sov en natt innan du brusar upp. Fråga om du kanske har missförstått innan du kritiserar. Fundera på hur du själv hade velat bli behandlad om du råkat göra ett misstag. Förlåt hellre en gång för mycket än en gång för lite.

Med hjälp av den helige Ande kommer vi att bli uppfyllda av tro. Vi kommer se möjligheter där andra ser omöjligheter. Vi kommer ge förlåtelse där andra ger utskällningar. Vi kommer att uppmuntra när andra ger kritik. Vi kommer att ge deprimerade människor ett hopp. Vi kommer att lysa av Jesus i en mörk corona-värld.

Mvh // Din broder i Kristus

Share this Post

Comments 1

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.