Guds kraft

Christian Mölk Blogg Leave a Comment

Lite nya spontana semester-reflektioner :) Läste Apostlagärningarna och funderade över när, hur och varför Guds kraft manifesteras.

Det sker ofta i samband med bön, men framförallt i samband med predikandet av Guds ord för nya människor.

Det manifesteras i form av helanden, tungotalsmirakler, demonutdrivning och profetiska tilltal.

Det leder ofta till att folk blir uppfyllda av den helige Ande, frälsta och döpta. Men det leder också till hån, förföljelse, fängelse, misshandel och mord.

Vill vi vara med om Guds kraft i form av mirakler, helanden, tungotal, demonutdrivning och profetiska tilltal? Då behöver vi också ägna mer av vår tid åt bön och evangelisation. När vi som församling samlas bör vi be, sjunga lovsång och lyssna på Guds ord. När vi sen sträcker oss ut i samhället bör vi vittna om Jesus och be för människor.

Själv minns jag ett speciellt tillfälle när jag hade predikat Guds ord på ett fängelse i Linköping. Jag hade läst Psaltaren 51 som handlar om omvändelse från synd, och sen predikat för de som satt i fängelset att de var syndare, tjuvar, mördare, knarkare och behövde omvända sig och ta emot Guds förlåtelse och frälsning.

Mina bibelskolekamrater skämdes för mig. Tills jag gjorde frälsningsinbjudan och hälften av de församlade ville bli frälsta, cirka 15-20 personer. När vi sen bad för dem uppfylldes flera av den helige Ande så starkt att de började gråta och var tvungna att gå därifrån eftersom de inte ville visa tårar inför sina fängelsekamrater.

När vi kristna blir för introverta upplever vi inte längre lika mycket mirakler. Hemligheten (vilket egentligen inte är en hemlighet eftersom det står öppet i Bibeln) är att gå utanför sin bekvämlighetszon och börja predika evangeliet för nya människor och sen be för alla som vill ha förbön för något.

Share this Post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.