Christians nyårskrönika 2019

Christian MölkBlogg, Krönika Leave a Comment

Inledning

Dags för årets nyårskrönika (tidigare krönikor kan du läsa här)!

Familjen

Annica har fått nytt jobb som fritidslärare på en skola i Härnösand och det har gjort livet lite smidigare. Nu slipper hon pendla från Timrå och jag kan ha bilen :) Annica leder också ett av församlingens lovsångsteam. Konrad har tagit andra gula bältet i Taekwondo och Amelie sjunger hela tiden. Som familj trivs vi jättebra i Härnösand och församlingen.

Härnösand

Under året som har gått har jobbet som föreståndare i Pingst Härnösand rullat på. Förra året var det en stor omställning att gå från att vara ensam anställd i en mindre församling till att leda ett arbetsteam i en större församling. Men nu känns det som att jag har vant mig och trivs bra.

Det kanske största projektet jag arbetat med i församlingen har varit att försöka sända iväg en familj ut i mission. Det har varit väldigt roligt, utmanande och gått upp och ner. Men i slutändan gjorde Gud ett mirakel och vi kunde som församling sända iväg en hel familj som missionärer :)

Nästa projekt vi som församling har ägnat oss åt är att förbereda fyra SVT-gudstjänster som kommer sändas i SVT i januari/februari. Väldigt kul men också väldigt tidsödande.

Integration

Mitt nationella engagemang inom Pingströrelsen har verkligen varit en stor del av 2019 och kräver egentligen en helt egen krönika.

Jag har fortsatt engagera mig i Pingst integrationsråd även om det egentligen är Timrå Pingst som har den rollen i rådet som jag förut hade. Vi arrangerar integrationskonferens, satsningar på Lappis och har börjat söka oss utanför landet i en missionssatsning.

Jag har också varit Pingströrelsens representant i Sveriges Kristna Råds arbetsgrupp för migrations- och integrationsfrågor. Detta engagemang har onekligen varit både givande och frustrerande. SKR har en enorm kunskap och besitter en stor legitimitet. Om det är någon kristen organisation som Migrationsverket eller ministrar vill samtala med så är det ju SKR. Därför behöver vi i Pingströrelsen finnas med där och påverka. Men samtidigt är det väldigt svårt att få någonting vettigt gjort eftersom SKR består av så många olika kyrkor som ser olika på konvertitfrågan och det är svårt att få samsyn. Det var därför vi i de frikyrkliga samfunden startade #rättilltro.

Genom #rättilltro har jag varit med och startat en bönedag för flyktingar och konvertiter, spridit information och skapat allmän medvetenhet om Migrationsverkets behandling av konvertiter, hjälpt till att lansera Konvertitutredningen, #låtkyrkklockornaringa, #rättilltro-insamlingen etc. Det har varit ett mycket händelsrikt år med #rättilltro som du kan läsa mer om här.

Statistik

Jag är helt förbluffad över hur många som har läst mina skriverier under år 2019. Här är de mest lästa inläggen på min Facebook-sida Pastor Christian Mölk:

 1. Migrationsverket säger att de inte ställer kunskapsfrågor till konvertiter – 64 500 (visningar / personer som nåtts)
 2. Skandal! – 57 700
 3. YES!! – 56 600
 4. Låt kyrkklockorna ringa – 48 800
 5. På söndag, Herrens dag, utvisas Reza till Kabul, Afghanistan – 42 000
 6. Låt kyrkklockorna ringa ånyo! – 32 000
 7. Stoppa utvisningarna till Afghanistan – 31 500
 8. Det är en STOR skandal om det här citatet – 28 700
 9. Betrakta konvertiter som kristna tills motsatsen är bevisad – 27 300
 10. Skandal! – del 2 – 23 900
 11. Två svenska konvertiters vittnesbörd inifrån Afghanistan – 23 900
 12. Konvertiten Ali avslöjad som kristen och misshandlad – 23 500
 13. Utvisa inte svenskar till Afghanistan – 23 300
 14. Han cyklade till Skäggetorp – 22 400

Sammanlagt en halv miljon visningar på mina mest lästa inlägg år 2019.

Jag är helt paff över hur många som läser vad jag skriver! Dock är det ganska så tydligt att det inte är mig som skribent läsare uppskattar, utan snarare ämnet. För alla mina populäraste inlägg handlar om ”konvertitfrågan”. Det finns helt enkelt ett stort intresse för den här frågan och jag är en profilerad skribent i ämnet. När jag skriver andra texter som jag själv tycker är bra, men som t.ex. handlar om Bibeln, då är det mycket färre som läser.

Det är häftigt att se hur Gud har gett mig denna uppgift, att vara en röst åt konvertiterna, och se hur Gud utvecklar kallelsen och leder mig framåt.

Gott nytt år!

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.