Politiker: så som ni behandlar konvertiterna, så behandlar ni även oss

Christian MölkBlogg, Integration Leave a Comment

Konvertiterna är en av de svagaste grupperna i vårt samhälle. De har flytt sitt land. De har farit över Medelhavet i en knagglig båt. De har vandrat genom Europa. De är ensamma i ett okänt land och har lämnat sin familj och sin släkt.

I Europa har de för första gången i sitt liv mött kristna. De har fått höra om Jesus. De har förstått att här i Europa har var och en friheten att själv få bestämma vilken religion man vill ha. I mötet med Jesus och kristna har de upplevt kärlek, frid, omsorg, helande och bönesvar. En stor kontrast till deras tidigare upplevelse av religion beskrivet med ord såsom hat, rädsla och våld.

Denna nya frihet har stött på motstånd från många av deras landsfränder som delar deras tidigare religion. De anses vara avfällingar och ska enligt sharia-lag avrättas.

I hatet mot konvertiter möts hårdföra muslimer och svenska rasister som tror att dessa flyktingar har konverterat bara för att få uppehållstillstånd. Men de ser inte den förvandling som tron på Jesus inneburit för dessa flyktingar. De ser inte den kärlek de visar mot de äldre i församlingen. De ser inte engagemanget för evangelium. De ser inte när de ber för varandra. De ser inte hur de läser Bibeln tillsammans och samtalar om hur de på bästa sätt ska kunna följa sin nye Herre Jesus.

Även i mötet med svenska myndigheter får konvertiterna kämpa, som, och det gör mig ont att säga det eftersom demokratiska myndigheter borde vara de första att stå upp för religionsfriheten, verkar göra allt för att konvertiterna inte ska bli trodda och därmed få uppehållstillstånd. Och när de får tillräckligt många avslag blir de dessutom av med sina pengar och sitt boende. De tvingas gömma sig och jobba svart för att överleva.

En konvertit i min församling fick avslag på sin asylansökan trots att han svarade mycket bra och helt korrekt. När han beskriver sin kristna tro berättar han hur Jesus har förändrat hans liv. Men Migrationsverket har svårt att tro på honom eftersom han inte riktigt kan förklara skillnaden mellan Pingstkyrkan och Svenska kyrkan. Men vad har det med hans tro på Jesus att göra? Migrationsverket kritiserar honom också för att han motiverar sin konvertering med att han anser att den kristna tron är fredlig och islam våldsam. Migrationsverket ifrågasätter detta eftersom det ju “även finns delar av Bibeln som har en mer våldsam karaktär”. Migrationsverket anser sig alltså tillräckligt kunniga för att bedöma konvertitens kristna tro, men själva vet de inte skillnaden mellan GT och NT.

Det här var bara ett exempel, det finns många många fler, tyvärr. Dagligen kämpar vi för dessa våra minsta bröder och systrar. Vi vet att vi både enligt den svenska asyllagen och religionsfriheten har rätt i sak, men vi står ensamma mot hårdföra muslimer, rasister och svenska myndigheter.

Den som tror på Jesus, låtit döpa sig och blivit en aktiv del av församlingen är kristen. Det är en i Sverige lagstadgad mänsklig rättighet att byta religion. Den som ens riskerar förföljelse vid ett återvändande till sitt hemland ska få uppehållstillstånd i Sverige. Om ni så gärna vill utvisa konvertiter skulle ni inte ha infört religionsfrihet som lag i Sverige. Nu får ni bita i det sura äpplet och stå för den lag som ni gjort till en mänsklig rättighet i Sverige.

Det är valår i år och konvertiterna är naturligtvis ingen grupp som politiker känner behov av att blidka eftersom de inte har rösträtt. Men jag vill att ni politiker ska veta, att så som ni behandlar dessa våra bröder och systrar, så behandlar ni även oss som kämpar för deras mänskliga rättigheter. Om ni står upp för dem kommer ni även att få våra röster.

Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.