Varför förvandlade Jesus vatten till vin?

Christian MölkFrågor & svar Leave a Comment

OBS! Det här är en inskickad fråga som jag besvarar. Har du också en fråga eller en hälsning? Gå i så fall till Frågor & svar och fyll i formuläret. 

Hej du ja ha en bibelfråga ja inte förstår och som ja inte vet vem som kan svara på, ja reflekterar ibland kanske lite väl mycke äver saker men ja fundera på Johannes 2:3-2:9 typ runt där, historien om att Jesus gör vatten till vin

ja förstår historien i sej och att de e första undret eller tecknet han gör liksom men de ja fundera på är att han säger till maria att hans tid inte kommit än, som om han inte vill/har lust att göra nått åt saken, men ändå så förvandlar han vattnet till vin när tjänarna ha fylt vattnet i stenkrukorna

ja fundera nog egentligen på.. vfr säger jesus emot men sen gör han de iallafall? Typ :)

Hej! Det är en väldigt bra fråga!

En ledtråd till att förstå Joh 2:3-9 är att Jesus kallar sin mamma Maria för “kvinna” och inte “mamma” som ju vore det naturliga. Detta indikerar att Jesus vill markera både för Maria och för sina lärjungar att Maria inte längre har ett speciellt inflytande över honom bara för att hon är hans mamma. Nu har Jesus påbörjat sin tjänst som Messias och är därmed underordnad sin himmelske Faders vilja, inte sin jordiska moder. Jesus gör inte vinundret för att hans mamma ber om det utan för att han lyder sin Fader.

En annan ledtråd är uttrycket “Min stund har ännu inte kommit” i Joh 2:4. Detta uttryck förekommer flera gånger i Johannesevangeliet (2:4, 7:6, 7:8, 7:30 och 8:20). Senare förekommer även uttrycket “Stunden har kommit” (12:23, 13:1 och 17:1). Den “stund” som Jesus pratar om är hans död på korset. Maria vet att Jesus har kommit till jorden för att “frälsa sitt folk från deras synder” (Matt 1:21) och kanske försöker hon nu påverka Jesus att börja frälsa sitt folk nu på en gång, men Jesus svarar att hans korsdöd dröjer några år till. De pratar alltså egentligen inte om vinundret utan om korsdöden.

Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.