Pastor Christian Mölk | Förföljelse av kristna i Sverige

MartyrernaDå och då hör jag svenska kristna som lite bekymrat anser att vi kristna har det så bra i Sverige att det tyvärr leder till att vi blir apatiska. Trots att vi har alla möjligheter i världen att fritt evangelisera och fira gudstjänst, så vittnar vi sällan om vår tro och orkar inte gå till kyrkan.

Många gånger har jag hört svenska kristna säga att lite förföljelse kanske till och med vore bra för oss? Man brukar ju säga att “martyrernas blod är kyrkans utsäde”, så kanske skulle vi då få tummen ur och börja ta vår tro mer på allvar? Hur det är med den saken vet jag inte, jag har svårt att tro att något så hemskt som förföljelse skulle kunna vara någonting bra, men hursomhelst så har det börjat nu.

Häromdagen så blev nämligen två av vår församlings nydöpta invandrare attackerade av muslimer som försökte slita med dem till moskén. På något sätt har de fått reda på att dessa två fd. muslimer nu har döpts i Timrå Pingst, blivit kristna och därför med våld handgripligen dragit med en av dem till moskén. Han lyckades slita sig loss halvvägs och fly, men båda svävar idag i ovisshet om framtiden. Vilka var muslimerna? Tillhör de Daesh / Islamiska Staten? Kommer de att fortsätta förfölja? Vi vet inte, men de använde våld för att försöka få sin vilja igenom. Mycket obehagligt!

Vi i Timrå Pingst har lett många muslimer till frälsning och dop, och jag har bävat inför den oundvikliga dagen då förföljelsen börjat. Jag har vetat om att detta någon gång kommer att drabba oss, men jag blir ändå illa berörd. Utan tvekan förekommer detta även i andra församlingar i Sverige och kanske har du erfarenhet av detta? Hjälp oss då med tips och råd om hur man kan hantera en sådan här situation.

Dessa två är lika mycket en del av församlingen som vi svenskar. Vi behöver lära oss att gå igenom detta tillsammans som församling och inte se på de nyomvända muslimerna som andra klassens kristna. När en församlingsmedlem attackeras så lider vi alla. Om dessa två förföljs för sin tro så förföljs vi alla. Således har förföljelsen av de kristna i Sverige nu börjat.

Hur ska man som kristen och f.d. muslim hantera förföljelse? Hur ska man som svensk pingstförsamling hantera förföljelse? Det är inga lätta frågor, så jag vädjar till dig att du står med oss i denna svåra stund.

Be för dessa två som förföljs! Be för oss som församling! Hjälp oss med råd och profetiska hälsningar!

“Om det blir så, är vår Gud, som vi dyrkar, mäktig att befria oss ur den brinnande ugnen och att befria oss ur din hand, o konung. Men om inte, så skall du veta, o konung, att vi ändå inte dyrkar dina gudar och att vi inte vill tillbe den staty av guld som du har låtit ställa upp.”” (Dan 3:17–18)

Kontakt
Är du intresserad av att bli kristen, har frågor om den kristna tron eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så svarar jag på dina frågor.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.