Pastor Christian Mölk | Kyrkor och sociala medier

Här är en infograf som illustrerar samspelet mellan kyrkor och sociala medier. BuzzPlant gjorde en undersökning där de frågade 250 kyrkor i USA: “Hur ofta använder ni sociala medier?”, “Bloggar era anställda?” etc.

När man kikar på en sån här undersökning så behöver man komma ihåg att det är väldigt stor skillnad mellan USA och Sverige. Varje söndag besöker 140 miljoner amerikaner en kyrka. Enligt BuzzPlant så är 44% av alla amerikaner i kyrkan varje enskild söndag. Det finns alltså betydligt fler kristna i USA och skulle man bara rakt av kopiera en amerikansk metod finns det en stor risk att utfallet blir helt annorlunda här i Sverige. Men med det sagt så finns det ändå många spännande möjligheter att nå ut till människor i samhället, nyfikna människor som kanske är intresserade av den kristna tron men som inte vågar gå till kyrkan afk utan sitter istället hemma och kikar runt på internet.

Personligen gillar jag verkligen hemsidor och jobbar både med min egen: www.christianmolk.se och min församlings: www.timrapingst.se. Har du några förslag på hur en bra kristen hemsida ska vara/se ut? Har du några tips på bra sidor som man kan bli inspirerad av?

Churches-and-Social-Media

Kontakt
Vill du kontakta mig? Är du intresserad av att bli kristen eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så hjälper jag dig.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.