Kyrkor och sociala medier

Christian MölkBlogg, Media Leave a Comment

Här är en infograf som illustrerar samspelet mellan kyrkor och sociala medier. BuzzPlant gjorde en undersökning där de frågade 250 kyrkor i USA: “Hur ofta använder ni sociala medier?”, “Bloggar era anställda?” etc.

När man kikar på en sån här undersökning så behöver man komma ihåg att det är väldigt stor skillnad mellan USA och Sverige. Varje söndag besöker 140 miljoner amerikaner en kyrka. Enligt BuzzPlant så är 44% av alla amerikaner i kyrkan varje enskild söndag. Det finns alltså betydligt fler kristna i USA och skulle man bara rakt av kopiera en amerikansk metod finns det en stor risk att utfallet blir helt annorlunda här i Sverige. Men med det sagt så finns det ändå många spännande möjligheter att nå ut till människor i samhället, nyfikna människor som kanske är intresserade av den kristna tron men som inte vågar gå till kyrkan afk utan sitter istället hemma och kikar runt på internet.

Personligen gillar jag verkligen hemsidor och jobbar både med min egen: www.christianmolk.se och min församlings: www.timrapingst.se. Har du några förslag på hur en bra kristen hemsida ska vara/se ut? Har du några tips på bra sidor som man kan bli inspirerad av?

Churches-and-Social-Media

Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.