Pastor Christian Mölk | Förhärliga ditt namn

“Om ni förblir i mig och mina ord förblir i er, så be om vad ni vill, och ni skall få det. Min Fader förhärligas, när ni bär rik frukt och blir mina lärjungar.” (Joh 15:7–8)

Jesu ord ”be om vad ni vill, och ni skall få det” klingar fram och tillbaks i mitt huvud likt pendeln på ett gammalt ur. Jag vet att det är ett ord som är sant, men samtidigt stämmer det inte riktigt med min verklighet. Min erfarenhet är att felet knappast ligger hos Jesus, utan hos mig, och insikten om att jag behöver lära mig vad bön är för något föds inom mig.

Låt mig ta dig med på en resa som kommer sluta med att du, likt Johannes Döparen, brister ut: “Han måste bli större och jag mindre.” (Joh 3:30). Bön handlar inte först och främst om att be om egoistiska saker som man vill ha, utan om att ge Gud utrymme i våra liv. När vi lär oss att be på rätt sätt så kommer Gud att ge oss allt det andra egoistiska som vi också behöver. När vi lär oss att be att Guds namn ska förhärligas här på jorden och i våra liv, då kommer Gud att svara på den bönen. När vi lär oss att be om det som ligger på Guds hjärta, då kommer Gud att svara hastigare än du och jag kan föreställa oss.

Min personliga erfarenhet är att när jag ber Gud att han ska förhärliga sitt eget namn i mitt liv, då brukar det ofta plötsligt dyka upp tillfällen då jag får vittna om min tro på Jesus eller hjälpa någon nödställd. På så sätt förhärligas Guds namn i mitt liv.

Bön: Herre, förhärliga ditt namn i mitt liv.

Läs mer Tankar om bön.

Tagged with →  
Kontakt
Vill du kontakta mig? Är du intresserad av att bli kristen eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så hjälper jag dig.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.