Arlanda-syndromet

Christian MölkBlogg, Migration, Nyheter Leave a Comment

Det har börjat diskuteras om att eventuellt byta namn på Arlanda flygplats till “Raoul Wallenberg Airport”, allt för att hedra den under suspekta förhållanden försvunne svenske hjälten. I mina ögon är det ett mycket bra förslag med tanke på de heroiska insatser Wallenberg gjorde för att rädda utsatta judar under Andra Världskriget.

Raoul WallenbergMen detta mycket goda förslag manar onekligen till eftertanke och riktar strålkastarljuset på Sveriges nutida migrationspolitik. Idag är det nämligen inte helt ovanligt att Sverige utvisar flyktingar som flytt hit därför att de exempelvis är oppositionella, kristna eller homosexuella. Dessa riskerar att mördas i sitt hemland och Sverige har därmed stor skuld i detta. Man kan inte med gott samvete fortsätta med detta från en flygplats uppkallad efter den gode herr Raoul Wallenberg.

Men kanske skulle ett namnbyte öppna politikernas ögon för det orimliga i att deportera utsatta människor till livsfara från en flygplats namngiven efter en person som räddade utsatta människor från livsfara. Detta låter som något man skulle kunna börja kalla “Arlanda-syndromet”…

   “Därför, allt vad ni vill att människorna skall göra er, det skall ni också göra dem.” (Matt 7:12)

Läs mer:

DN – ”Döp om Arlanda till Raoul Wallenberg Airport”
Expressen – Arlandas namnbyte – en fråga för riksdagen
SvD – Läsarna: Vi ska vara stolta över hjälten
SvD – Vill byta namn på Arlanda
Aftonbladet – Arlanda kan bli Wallenberg Airport
Aftonbladet – Toppolitikerna: Döp om Arlanda
Aftonbladet – “Döp om Arlanda till Raoul Wallenberg”
Aftonbladet – Vill byta namn på Arlanda
GP – Vill byta namn på Arlanda

Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.