Kyrkan är mångkulturell

Christian Mölk Blogg, Migration, Nyheter Leave a Comment

Blir lite ”komiskt sur” när jag läser tidningarna så här på kvällskvisten. Jag vet liksom inte om jag ska skratta eller gråta. Brukar inte uttala mig om politik men det här tyckte jag var så konstigt att jag inte kan låta bli. Sverigeodemokraternas ledare Jimmie Åkesson säger i ett tal att Svenska kyrkan:

”kommit att bli allt mindre svensk och allt mindre kristen”.

Åkesson är också kritisk till att kyrkan ”ägnar sig åt att gömma flyktingar”.

Nu ska ju inte jag egentligen uttala mig om Svenska kyrkan eftersom jag är pastor i Pingstkyrkan, men jag kan uttala mig om den kristna tron i allmänhet. Kyrkan grundades av en jude från Mellanöstern med ett budskap om att alla som tror på honom får frälsning och förlåtelse, oavsett bakgrund, kön, ras eller språk. Samme man sa att vi ska älska Gud och älska vår medmänniska. ÄLSKA vår medmänniska. Alltså även de som är flyktingar från andra länder.

Jag skulle också kunna lyfta fram att den store aposteln Paulus, också han en jude från Mellanöstern, skrev i sitt välkända Galaterbrev:

“Alla är ni Guds barn genom tron på Kristus Jesus. Alla ni som har blivit döpta till Kristus har blivit iklädda Kristus. Här är inte jude eller grek, slav eller fri, man och kvinna. Alla är ni ett i Kristus Jesus. Om ni nu tillhör honom är ni Abrahams avkomlingar, arvingar enligt löftet.” (Gal 3:26–29)

När vi tror på Jesus och blir kristna så är vi alltså ”ett i Kristus”. Vi är INTE längre jude eller grek, svensk eller invandrare, rik eller fattig, osv, osv. Det är inget fel på att uttrycka sin svenskhet på varierande sätt eller att vara stolt över att man kommer från ett visst land, men är vi kristna får vi inte längre se ner på varandra eller dra gränser mellan varandra. Vi hör ihop och är ”ett” i Kristus.

Det fina med kyrkan är alltså att gränserna mellan folk suddas ut och vi fokuserar istället på att älska varandra.

SvD – Åkesson: Svenska kyrkan har blivit mindre svensk och kristen
DN – Åkesson: Ta tillbaka fädernas kyrka
Dagen – Åkesson: Ta tillbaka fädernas kyrka
GP – Åkesson: Jobbskatteavdrag valfläsk
Expressen – SD: ”Sveriges parti har kommit för att stanna”

Share this Post

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.