Pastor Christian Mölk | Evangelium och väkteri

Nu i helgen har vi i Timrå haft besök av frälsningssoldaten Daniel Viklund. Jag är väldigt glad över besöket, Daniel predikade och sjöng så det stod härliga till :)

Budskapet var ett enkelt och tydligt evangelium; vi är syndare som blir frälsta av nåd genom att vi tror på Jesus. Underbart att lyssna till ett så klassiskt och sunt kristet budskap, ett budskap som man egentligen har hört många gånger, och ändå lyckas bli berörd och inspirerad. Jag tror att Guds Ande verkligen gillar när vi presenterar Jesus och de goda nyheterna på ett grundläggande och sunt sätt.

Daniel lyfte också fram det viktiga i att se upp för villoläror. Jag håller med, det är viktigt att faktiskt se upp för detta och vara på “vakt” mot falska profeter. Det finns ofta en aningslöshet bland oss kristna; om en ledare man ser upp till plötsligt byter spår och börjar predika något som egentligen är fel, så är det tyvärr lätt hänt att man inte är på sin vakt och följer ledaren trots att man borde veta bättre. Det bästa vaccinet mot falska profeter är att ha en god relation med Jesus och vara väl insatt i Guds ord, så att man har en ryggmärgsreflex mot villoläror.

Så fort Daniels inspelade undervisning är färdigredigerat så lägger jag upp en länk här.

Kontakt
Är du intresserad av att bli kristen, har frågor om den kristna tron eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så svarar jag på dina frågor.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.