Pastor Christian Mölk | Två varningssignaler

För mig är treenigheten och tron på Jesu gudomlighet central i min kristna tro. Ni som har följt den här bloggen vet att jag tidigare har haft många debatter om Jesu gudomlighet med nyjudaister. Jag var tyvärr inte på Nyhem i år men det gläder mig att de hade ett seminarium om treenigheten, där de lyfter fram och argumenterar för tron på Jesu gudomlighet.

Om det är något jag har lärt mig av alla dessa debatter så är det att det är framförallt två varningssignaler som jag tycker man ska se upp med: Om någon kallar sig kristen men inte tror på Jesu gudomlighet och inte går till någon församling, då ska man se upp! Jag tror att dessa två är varningssignaler som visar att personen ifråga kanske inte alls har mött Jesus och som därmed inte älskar Guds församling. Istället försöker personen, medvetet eller omedvetet, dra dig och mig bort från Gud och in på en annan väg där Gandhi och Mose är viktigare än Jesus. Mitt råd till dig är: akta dig för att låta dig bli influerad av personer som inte tror på Jesu gudomlighet och som inte går till någon församling.

Kontakt
Är du intresserad av att bli kristen, har frågor om den kristna tron eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så svarar jag på dina frågor.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.