Två varningssignaler

Christian MölkTreenigheten Leave a Comment

För mig är treenigheten och tron på Jesu gudomlighet central i min kristna tro. Ni som har följt den här bloggen vet att jag tidigare har haft många debatter om Jesu gudomlighet med nyjudaister. Jag var tyvärr inte på Nyhem i år men det gläder mig att de hade ett seminarium om treenigheten, där de lyfter fram och argumenterar för tron på Jesu gudomlighet.

Om det är något jag har lärt mig av alla dessa debatter så är det att det är framförallt två varningssignaler som jag tycker man ska se upp med: Om någon kallar sig kristen men inte tror på Jesu gudomlighet och inte går till någon församling, då ska man se upp! Jag tror att dessa två är varningssignaler som visar att personen ifråga kanske inte alls har mött Jesus och som därmed inte älskar Guds församling. Istället försöker personen, medvetet eller omedvetet, dra dig och mig bort från Gud och in på en annan väg där Gandhi och Mose är viktigare än Jesus. Mitt råd till dig är: akta dig för att låta dig bli influerad av personer som inte tror på Jesu gudomlighet och som inte går till någon församling.

Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.