Kunskapens ord

Christian MölkBlogg, Profetiska ord Leave a Comment

När jag var ungdomspastor i Bankeryd fick jag personligen uppleva detta med ”Kunskapens ord” som omnämns av Paulus som en av de andliga nådegåvorna i 1 Kor 12:8:

4Det finns olika slags nådegåvor, men Anden är densamme. 5Det finns olika slags tjänster, men Herren är densamme. 6Det finns olika slags kraftgärningar, men Gud är densamme, han som verkar allt i alla. 7Men hos var och en uppenbarar sig Anden så att det blir till nytta. 8Den ene får av Anden ord av vishet, den andre ord av kunskap genom samme Ande. 9En får tro genom samme Ande, en får gåvor att bota sjuka genom samme Ande, 10en annan att utföra kraftgärningar. En får gåvan att profetera, en annan att skilja mellan andar. En får gåvan att tala olika slags tungomål, en annan att uttyda tungomål.(1Kor 12:4–10)

Inför min sista termin som ungdomspastor så bad jag till Gud och frågade om han ville jag skulle göra något speciellt under min sista tid. Som svar fick jag att jag på ungdomssamlingarna skulle predika utifrån Apostlagärningarna och sen när jag var klar skulle stå kvar på scenen och lyssna på Guds Ande och då skulle han tala genom mig till ungdomarna. När det väl var dags och jag hade predikat första kapitlet i Apostlagärningarna så gjorde jag precis som Gud hade sagt, jag stod kvar på scenen och lyssnade, men jag visste inte om Gud verkligen skulle säga något. Men efter en liten stund så fick jag ett budskap som jag berättade för ungdomarna. Efter ungdomssamlingen kom det sen fram en av ungdomarna och berättade att budskapet var riktat till just den personen och att hon verkligen hade behövt höra det just då. Fredag efter fredag fortsatte detta och Guds Ande talade varje fredag hela den terminen och i stort varje fredag kom det fram någon av ungdomarna som berättade att budskapet var just till dem.

Exempel 1: ”Någon har lekt med knivar”

Ett exempel på ett ”Kunskapens ord” som jag fick var: ”Någon har lekt med knivar”. När jag sa till ungdomarna att jag upplevde att detta var ett budskap från Gud till någon av ungdomarna, så kom det så småningom fram en tjej till mig som berättade att budskapet var till hennes vän. Vi gick tillsammans till henne där hon satt och grät längst bak i kyrkan. Hon hade funderat på att ta livet av sig den kvällen men av någon outgrundlig anledning istället gått till kyrkan och blivit träffad av den profetiska hälsningen. Vi samtalade och det visade sig att anledningen till att hon alltid hade långärmade tröjor på sig var att hon brukade skära sig på armarna. Hon mådde dåligt och hanterade det genom att skära sig med knivar. Hon hade dolt detta för sina föräldrar och alla oss vuxna i kyrkan under flera år, men Gud hade uppenbarat det genom Kunskapens ord till mig. Detta gjorde att vi startade en process i församlingen där vi blandade in professionella själavårdare samt upptäckte att det var fler unga tjejer som också skar sig. Många av dessa tjejer fick en hjälp som de inte hade fått om inte Gud uppenbarat detta problem.

Exempel 2: Gud helade höft och knä

En fredagsmorgon våren 2007, när jag förberedde mig inför kvällens Ungdomssamling, så upplevde jag att Gud ville att jag skulle predika om helande. Jag tyckte detta verkade lite märkligt eftersom jag visserligen har bett för många sjuka och en del har blivit botade, men jag har aldrig riktigt känt mig som någon helandepredikant direkt. Men jag förberedde mig genom att skriva en predikan om Kvinnan med blödarsjuka, en av mina absoluta favorittexter i Bibeln. När det var dags att gå iväg till Ungdomssamlingen så passade jag på att fråga Gud om det var något speciellt han ville hela under kvällen, och medan jag gick så fick jag plötsligt ont i vänster höft och så småningom spred det sig ner till knät. Jag brukar aldrig få ont där så jag tyckte det var lite konstigt… Kom dock att tänka på att jag faktiskt har hört flera helandepredikanter säga att Gud på detta sätt ibland visar vad han kommer att hela. Så när jag hade predikat färdigt sa jag till ungdomarna att jag trodde att Gud ville hela någon som hade ont i vänster höft och ner i knät… Gissa om jag blev förvånad när det visade sig att det faktiskt var någon som hade ont i just vänster höft och knä!! Så jag bad en kort, naiv och enkel bön om helande och sen frågade jag hur det kändes i höften och knät. Det kändes bättre sa personen ifråga, och då frågade jag om hon kunde prova att göra något som hon inte kunde göra innan, och det gick väldigt bra, för hon var helad!!! En vecka senare, nästa Ungdomssamling, så tänkte jag att jag skulle fråga om hon fortfarande mådde bra och så vidare. Man hör ju nämligen ibland att folk tror sig bli friska efter bön, men att de egentligen inte blev det. När jag frågade hur hon mådde nu en vecka senare så fick jag som svar: ”Jag har ont överallt!” Ojdå, tänkte jag! Men innan jag hann tänka vidare sa hon: ”Jag har inte kunnat sporta på 1 år på grund av mitt knäproblem, så nu har jag sportat varenda dag i en vecka och har träningsvärk överallt!” Gissa om jag blev glad?!

Trädgården

Till saken hör också att de första gångerna jag lyssnade på Guds Ande så fick jag se en inre andlig syn av en trädgård. Till en början trodde jag att detta var ett budskap till någon utav ungdomarna, men eftersom bilden återkom varje fredag så förstod jag till slut att denna bild var ett budskap från Gud till mig! Innebörden i bilden var att Gud lät mig gå in i hans egen privata trädgård, dvs. församlingen, och när jag fick dessa Kunskapens ord till ungdomarna så var det som att jag fick gå in i hans trädgård och ansa fruktträden och blommorna så att de skulle kunna växa till sin fulla potential och kunna ge god frukt. Ibland behöver vi kristna bli uppmärksammade på exempelvis vår egen synd eller något i vårat liv som vi behöver göra upp med, dvs. bli ”ansade” av Guds Ande.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.