Pastor Christian Mölk | Gud helade höft och knä

Det här hände våren 2007, under min tid som ungdomspastor i Bankeryd. En fredagsmorgon när jag förberedde mig inför kvällens Ungdomssamling, så upplevde jag att Gud ville att jag skulle predika om helande. Jag tyckte detta verkade lite märkligt eftersom jag visserligen har bett för många sjuka och en del har blivit botade, men jag har aldrig riktigt känt mig som nån helandepredikant direkt. Så jag förberedde mig genom att skriva en predikan om Kvinnan med blödarsjuka, en av mina absoluta favorittexter i Bibeln.

När det var dags att gå iväg till Ungdomssamlingen så passade jag på att fråga Gud om det var nåt speciellt han ville hela under kvällen, och medans jag gick så fick jag plötsligt ont i vänster höft och så småningom spred det sig ner till knät. Jag brukar aldrig få ont där så jag tyckte det var lite konstigt… Kom dock att tänka på att jag faktiskt har hört flera helandepredikanter säga att Gud på detta sätt ibland visar vad han kommer att hela.

Så när jag hade predikat färdigt sa jag till ungdomarna att jag trodde att Gud ville hela någon som hade ont i vänster höft och ner i knät… Gissa om jag blev förvånad när det visade sig att det faktiskt var någon som hade ont i just vänster höft och knä!!

Så jag bad en kort, naiv och enkel bön om helande och sen frågade jag hur det kändes i höften och knät. Det kändes bättre sa personen ifråga, och då frågade jag om hon kunde prova att göra något som hon inte kunde göra innan, och det gick väldigt bra, för hon var helad!!! =)

En vecka senare, nästa Ungdomssamling, så tänkte jag att jag skulle fråga om hon fortfarande mådde bra och så vidare. Man hör ju nämligen ibland att folk tror sig bli friska efter bön, men att de egentligen inte blev det. När jag frågade hur hon mådde nu en vecka senare så fick jag som svar: “Jag har ont överallt!” Ojdå, tänkte jag! Men innan jag hann tänka vidare sa hon: “Jag har inte kunnat sporta på 1 år på grund av mitt knäproblem, så nu har jag sportat varenda dag i en vecka och har träningsvärk överallt!” Gissa om jag blev glad?!

Tack Gud för att du helar!

Läs fler Vittnesbörd.

Kontakt
Är du intresserad av att bli kristen, har frågor om den kristna tron eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så svarar jag på dina frågor.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.