Pastor Christian Mölk | Markus 10:32-34 – Jesus talar en tredje gång om sitt lidande

32 De var nu på väg upp till Jerusalem, och Jesus gick före dem. De som följde honom var förskräckta och fyllda av fruktan. Då tog Jesus än en gång till sig de tolv och talade om för dem vad som skulle hända honom: 33 ”Se, vi går upp till Jerusalem, och Människosonen kommer att överlämnas till översteprästerna och de skriftlärda, som skall döma honom till döden och utlämna honom åt hedningarna. 34 Dessa skall håna honom, spotta på honom och gissla och döda honom. Men efter tre dagar skall han uppstå.” 

 • De var nu på väg upp till Jerusalem, och Jesus gick före dem. De som följde honom var förskräckta och fyllda av fruktan.
  • Jesus visste att han skulle dö i Jerusalem men ändå fortsatte han modigt och oavbrutet med sitt uppdrag, han till och med gick före (Mark 14:1).
  • Även om inte lärjungarna förstod Jesus uppdrag till 100 % så förstod de att det var någonting stort på gång. De visste också att det fanns många som ville döda Jesus och därför var de rädda nu när de närmade sig Jerusalem.
   • Även om det verkar som att världen runtomkring rasar samman så finns det ändock ingen tryggare plats än nära Jesus. Lärjungarna var rädda, men de fortsatte ändå att följa Jesus.
 • Då tog Jesus än en gång till sig de tolv och talade om för dem vad som skulle hända honom
  • För att Jesu död inte skulle komma som en överraskning för lärjungarna så förbereder Jesus dem ännu en gång på vad som snart ska hända.
  • Lärjungarna, såväl som det övriga folket, hade en felaktig förförståelse och trodde att Messias skulle vara en mäktig konung som befriar Israel på ett världsligt sätt.
   • Dock borde lärjungarna och folket ha känt till att Jesaja profeterade att Messias kommer att lida och dö för folkets skull (Jes 53).

Texten du precis läst ingår i boken “Markus – Skynda till folkets frälsning” och går att beställa från Bokshopen.

Markus

Tagged with →  
Kontakt
Vill du kontakta mig? Är du intresserad av att bli kristen eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så hjälper jag dig.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.