Lappis 2022

Christian MölkBlogg Leave a Comment

Hemma igen efter ett par riktigt fina dagar på Lappis i Husbondliden! Veckan började med att jag hade den stora förmånen att få hålla i två bibelstudier.

Det första bibelstudiet ”Och festen började” handlar om Mellanösterns gästfrihetskultur som går ut på att skapa fred genom att välkomna främlingar och manifestera detta genom en symbolisk måltid. Jag går tillbaka ända till skapelsen och visar hur Gud skapade människan till Guds avbild och till varandras medmänniskor, men att människan föll i synd genom att inte lyssna på Guds ord och slå ihjäl sin broder. Men i den nya skapelsen ska vi återigen älska Gud och vår medmänniska, och denna försoning manifesteras genom nattvarden, en försmak av den himmelska måltiden. Men tyvärr bygger vi människor alltför ofta främlingsfientliga murar mellan oss och ”dem”. Dessa murar sträcker sig Jesus över och bjuder in syndare, främlingar och publikaner in till Guds rike och den himmelska festmåltiden. Vi uppmanas att göra likadant. Bibelstudiet finns att se på TBN Play här: Förmiddagsmöte 4 juli | Lappis 2022.

Det andra bibelstudiet ”En ledares mörkaste stund” handlar om motgångsteologi. Nästan alla bibliska ledare har någon gång i livet misslyckats, varit tvungen att fly eller ofrivilligt dra sig undan. Men min poäng är att man inte ska se dessa misslyckanden som misslyckanden, utan som en fantastisk möjlighet för Gud att förädla ens karaktär och utveckla ens ledarskap. Ta vara på tiden, läs Bibeln och be, fördjupa din tro och väx i din ande. Bibelstudiet finns att se på TBN Play här: Förmiddagsmöte 5 juli | Lappis 2022.

Jag är så otroligt glad och tacksam att jag fick hålla i två bibelstudier på Lappis. Om jag hade fått välja vilken uppgift som helst på Lappis, så hade jag valt just dessa två. Jag älskar att gräva i Ordet och försöka förklara det på ett begripligt sätt. Nån kom och frågade mig om man kunde läsa mina bibelstudier någonstans, och faktum är att det mesta står i min bok Främlingsvänlig.

Efter att jag hade hållt mina bibelstudier kunde jag andas ut lite och slappna av. Gott att få umgås med Övikarna och Härnösandarna på våran husvagnsgata :) Konrad och Amelie hade det riktigt kul och ville inte åka hem. De hittade nya kompisar, lekte, spelade spel och gick på barnmöten. Och hujedamig vilka barnmöten! Otroligt proffsiga, roliga och uppskattade!

Till sist vill jag tacka för alla som kom fram och hälsade. Det är svårt för mig att riktigt fatta hur många som har bett för mig under min sjukdomsperiod. Men tack för att ni har bett, och tack för profetiska hälsningar som blir till stor uppmuntran. Det är tack vare er som jag kunde stå på Lappis och hålla i två bibelstudier.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.