En strålande dag att påbörja strålbehandlingen

Christian MölkBlogg Leave a Comment

En strålande dag att påbörja strålbehandlingen!

Skämt åsido. Nu börjar en 7 veckor lång behandling. Jag kommer att vara sjukskriven under behandlingen. Det känns riktigt jobbigt eftersom jag känner mig frisk. Men förmodligen kommer jag må dåligt av behandlingen om några veckor.

Jag försöker se på denna paus i livet med positiva ögon. Som pastor längtar man alltid efter en paus då man får ägna mer tid åt Bibeln och bönen i lugn och ro.

Vid närmare eftertanke så är det något som i princip alla Gudsmän i Bibeln tvingas gå igenom. En ofrivillig flykt från tillvaron. Ensam tid med Gud. Mose i Midjans land, David i Adullams grotta, Elia vid bäcken Kerit, Jesus i öknen, osv.

En intressant kuriosa-detalj är att “Adullam”, namnet på grottan som David flydde till, betyder “tillflykt”. Dvs. när vi måste fly för vårt liv och gömma oss för våra fiender, då blir Gud vår tillflykt. När David gömde sig i den där grottan skrev han flera av psalmerna vi har i Bibeln. Han kom närmare Gud, växte i andlig styrka och förbereddes för framtida uppdrag.

Man får inte alltid välja vilka svårigheter man tvingas gå igenom, men man kan välja hur man hanterar dem. Gud kan vända alla våra negativa situationer till någonting positivt, så jag kommer ställa denna negativa situation till Guds förfogande och se hur han knäpper fienden på näsan med ytterligare en andlig seger. En framtida seger som inte hade kommit om jag inte hamnat i denna negativa situation. Om jag tvingas sjukskriva mig och gå igenom 7 veckors strålbehandling, då kommer jag använda den tiden för att söka Gud, läsa Bibeln och be. Kanske blir min kropp svagare, men min ande kommer bli starkare.

Be gärna för mig att jag får växa andligt under denna period, att det blir minimalt med biverkningar och att jag får bli helt fri från cancer.

Dela

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.