Har du varit med om ett misslyckande?

Christian Mölk Blogg Leave a Comment

Du kanske har fallit i synd? Du kanske har gjort bort dig? Du kanske har fumlat bort ett bra tillfälle? Du kanske tror att på grund av ditt förflutna så kan Gud inte använda dig?

Då har jag goda nyheter för dig! Ju mer jag läser Bibeln desto mer inser jag att Gud älskar att upprätta misslyckade människor! Här är några exempel:

Kung David är en av Bibelns största hjältar. Han dödade Goliat, blev Israels kung, skrev stora delar av Psaltaren. Men han begick också otrohet, ljög för en vän och lät till slut mörda honom. Den store Gudsmannen föll som en fura en kväll i juni.

Profeten Elia bad en bön och det regnade inte på över tre år. Han gjorde mirakler, uppväckte en pojke från döden och utmanade modigt Baals profeter. Men när alla var emot honom blev han deprimerad och ville dö.

Petrus var en av Jesus närmsta lärjungar. Han var den ende som vågade gå på vattnet, han var den förste att bekänna att Jesus är Guds Son och svor att aldrig förneka sin älskade Jesus. Men när det väl gällde fegade han ur och svek den han lovat trohet.

Aposteln Paulus var en lärd jude och en energisk ledare. Men han börjar sin bibliska karriär med att låta stena den förste martyren. Sen fortsätter han med att förfölja och fängsla oskyldiga kristna.

Vad blev det av David, Elia, Petrus och Paulus? Ledde deras misslyckande till förtappelse och bortglömdhet? Var loppet kört?

Nej!

Gud konfronterar David genom profeten Natan och David erkänner omedelbart sin synd och omvänder sig. Gud låter Elia vila upp sig och ger honom ny kraft. Jesus upprättar Petrus tre gånger efter hans tre förnekelser. Jesus omvandlar förföljaren Paulus till den största missionären.

Det är aldrig försent att bli använd av Gud. Ditt misslyckande är evangeliets språngbräda till nya människor. Vad är då hemligheten som dessa andliga giganter har gemensamt? Jo, de ödmjukade sig när Gud konfronterade dem. Gör du detsamma!

Share this Post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.