Pastor Christian Mölk | Vad tror du om Mackabeerböckerna?

OBS! Det här är en inskickad fråga som jag besvarar. Har du också en fråga eller en hälsning? Gå i så fall till Frågor & svar och fyll i formuläret. 

Hej Christian! Jag undrar vad du tror om Mackabeerböckerna? Har själv läst dom och sett att mycket stämmer överens med profetiorna i Danielsboken och tror att dom kan förklara mycket av ändens tid. Vad tror du, kan dom vara inspirerade? Fridshälsningar

Hej!

Jag anser att Mackabeerböckerna är av väldigt intressant historiskt intresse, men jag värderar dem inte som bibliska skrifter. Man kan lära sig mycket nyttigt från dessa böcker, men jag anser dem inte vara Guds ord.

Med vänlig hälsning,
Christian Mölk

Kontakt
Vill du kontakta mig? Är du intresserad av att bli kristen eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så hjälper jag dig.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.