Flyktingväckelsen

Christian MölkBlogg Leave a Comment

maxresdefaultNu när muslimska flyktingar väller in i Europa anser jag att det är det fel av oss kristna att bli rädda, misstänksamma och avståndstagande. Vi borde istället ta emot dessa våra medmänniskor med öppna armar, ge dem ett nytt hem och vittna om vår tro på Jesus för dem!

Jag har sagt i flera år nu att den enorma flyktingvåg vi ser nu är en del av Guds plan. Om muslimerna inte kan få höra om Jesus i sitt eget land får Gud i sin allmakt skicka dem till länder där det bor frimodiga kristna. Gud kan vända allt dåligt som IS gör till något gott som leder till syriers, arabers och afghaners frälsning.

Jag har sett framför mig en enorm flyktingväckelse i Sverige och i Europa och jag har jobbat hårt för att få vara med om det i min egen församling i Timrå.

Nu börjar det allt mer visa sig att jag har haft rätt hela tiden. Rapport efter rapport om att mängder av muslimer blir frälsta och döpta går att läsa i många kristna tidningar. För att inte tala om vad som händer i min egen församling. Dock tycker jag inte att svenska kristna tidningar riktigt hängt med i denna utveckling? Med tanke på att flyktingväckelsen är den enskilt största positiva nyhet som har hänt svensk kyrklighet på många många år står det förhållandevis lite om det i de kristna tidningarna.

Men bättre är det i de internationella kristna tidningarna. Nu senast läste jag exempelvis (CBN News, The Daily Beast) om hur de senaste åren tusentals muslimer har blivit frälsta och döpta i bl.a. Nederländerna, Tyskland och Danmark. En persisk församling har döpt 600 bara i år!

En konvertit uttrycker sig så här om varför han ville bli kristen: ”In Islam, we always lived in fear,” he said. ”Fear God, fear of sin, fear of punishment. But Christ is a God of love.”

Så låt oss nu visa att vi kristna är fyllda av medmänsklig kärlek till syrierna, afghanerna och araberna. Låt oss visa att vi tillhör denne kärleksfulle Kristus och frimodigt dela med oss av vår tro på Jesus istället för att vara rädda för Islam.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.