Dop, café, TTS och evangelist

Christian Mölk Blogg Leave a Comment

Sen ett par månader tillbaka har vi utvecklats församlingens arbete bland nysvenskar, invandrare och asylsökande. Vi har startat ett café med svenskaundervisning, asylrådgivning, fika, biljard och pingis. Det har blivit väldigt populärt och många nya människor har hittat till kyrkan. Mycket av detta arbetet har församlingens nya evangelist, Ghafor Mosavi, tagit stort ansvar för att sköta. Ghafor gör praktik i kyrkan och har blivit min medarbetare med eget ansvar för diverse verksamheter.

Men inte nog med att det numera är mycket folk i kyrkan, det är även många som vill bli döpta! Det finns många människor i periferin som gärna vill bli aktiva kristna men som behöver en händelserik församling och en duktig evangelist för att ta konkreta beslut.

Under årets lopp har jag vid ett antal tillfällen haft förmånen att få undervisa på Teamträningsskolan (TTS) i Övik. Det har varit riktigt roligt och samtidigt lite utmanande eftersom jag inte är så van vid att undervisa på en skola, känner mig mer bekväm med att exempelvis predika på en gudstjänst. Men tack vare TTS har jag jobbat väldigt ingående i vissa ämnen, exempelvis Kyrkohistoria.

Nu när sommaren börjar infinna sig lugnar verksamheten ner sig ganska så rejält. Då får man som pastor lite extra tid att i lugn och ro förbereda predikningar och skriva Bibelkommentarer. Just nu jobbar jag med 1 Timoteusbrevet :)

Share this Post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.