Pastor Christian Mölk | Dop, café, TTS och evangelist

Sen ett par månader tillbaka har vi utvecklats församlingens arbete bland nysvenskar, invandrare och asylsökande. Vi har startat ett café med svenskaundervisning, asylrådgivning, fika, biljard och pingis. Det har blivit väldigt populärt och många nya människor har hittat till kyrkan. Mycket av detta arbetet har församlingens nya evangelist, Ghafor Mosavi, tagit stort ansvar för att sköta. Ghafor gör praktik i kyrkan och har blivit min medarbetare med eget ansvar för diverse verksamheter.

Men inte nog med att det numera är mycket folk i kyrkan, det är även många som vill bli döpta! Det finns många människor i periferin som gärna vill bli aktiva kristna men som behöver en händelserik församling och en duktig evangelist för att ta konkreta beslut.

Under årets lopp har jag vid ett antal tillfällen haft förmånen att få undervisa på Teamträningsskolan (TTS) i Övik. Det har varit riktigt roligt och samtidigt lite utmanande eftersom jag inte är så van vid att undervisa på en skola, känner mig mer bekväm med att exempelvis predika på en gudstjänst. Men tack vare TTS har jag jobbat väldigt ingående i vissa ämnen, exempelvis Kyrkohistoria.

Nu när sommaren börjar infinna sig lugnar verksamheten ner sig ganska så rejält. Då får man som pastor lite extra tid att i lugn och ro förbereda predikningar och skriva Bibelkommentarer. Just nu jobbar jag med 1 Timoteusbrevet :)

Kontakt
Vill du kontakta mig? Är du intresserad av att bli kristen eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så hjälper jag dig.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.