Mirakler till salu

Christian MölkBlogg, Media Leave a Comment

Hittade en intressant video: ”Miracles for sale”.

Derren Brown gör en dokumentär om hur han lär en person att vara en ”Faith Healer”, eller ”helandepredikant” som vi säger på svenska. Syftet är att visa att många helandepredikanter bara lurar folk att Gud helar dem för att tjäna pengar.

Nu vet ju jag att av egen erfarenhet att Gud helar och gör mirakler, men jag är också väl medveten om att det finns många falska predikanter som är duktiga på att manipulera och luras. Jag älskar när Gud gör mirakler och helar människor, men man vill ju bara ha det äkta, så därför är det viktigt att vi alla är uppmärksamma på det falska.

Blir väldigt intressant kring 19:00 när Derren visar hur man fejkar helanden och kring 57:00 när hans elev går runt på stan och botar sjuka på fejk. Om du orkar se hela filmen, vad tycker du om detta?

http://www.youtube.com/watch?&v=jYjgeayfYPI

 

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.