Nya kristna filmer på gång

Christian Mölk Blogg, Nyheter Leave a Comment

Råkade komma över lite Hollywood-nyheter om några nya kristna filmer som är på gång. Eller “kristna” filmer är det väl kanske inte. Jag tror inte att en film kan bli kristen… Hursomhelst, det verkar som att det kommer att produceras nyinspelningar av Left Behind-filmerna med Nicolas Cage i huvudrollen. Originalfilmerna har ju blivit rejält kritiserade för konstig teologi, men ändå varit väldigt populära och fått höga tittarsiffror, något som Hollywood är snabba med att uppmärksamma.

Det är också en film om Pontius Pilatus på gång, med ingen mindre än Brad Pitt i huvudrollen. Kan vara väldigt intressant att få se korsfästelsen ur ett annat perspektiv.

Inte nog med detta så är Hollywood på gång med att lansera en miniserie som heter “The Bible” som kommer visas på The History Channel. Kan eventuellt bli ett bra verktyg för att illustrera Bibelns historia.

http://www.youtube.com/watch?&v=mz5JivD9eys#!

På tal om Hollywood och kändisar så såg jag att Megan Fox tydligen är uppvuxen i en pingstförsamling och fick som barn se helanden och talar dessutom i tungor. Även nu, när hon ibland går på gudstjänster så känner hon ibland för att börja tala i tungor, men är orolig över vad kyrkan i så fall skulle tycka om henne.

Jag vill inte göra någon teologi av detta men, ibland känns det som att om inte vi kristna gör vad vi ska så “kommer stenarna att ropa”, som Jesus sa: ”Jag säger er att om de tiger, kommer stenarna att ropa.” (Luk 19:40)

Läs mer:
Nicolas Cage Likely to Star in ‘Left Behind’ Rapture Series Remake
Actor Brad Pitt may play Pontius Pilate in new movie – The Man Who Authorized Jesus’ Crucifixion
Megan Fox speaks out about speaking in tongues

Share this Post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.