Kristna har stort inflytande på Twitter

Christian MölkBlogg, Media Leave a Comment

Enligt en Twitter-undersökning så har kristna twittrare relativt sett större inflytande än andra twittrare. Innan undersökningen gjordes trodde undersökarna att stora sportprofiler, politiker och kändisar skulle ha mest inflytande, men det visade sig att kristna evangelikala ledare i USA, såsom Joyce MeyerMax Lucado och Andy Stanley hade mycket större inflytande än exempelvis Twitter-giganten Lady Gaga.

Joyce Meyer, som har ungefär 993.000 följare, fick till exempel, relativt sett, 27 fler interaktioner än Lady Gaga, som har 25 miljoner följare. Folk har alltså större benägenhet att återtwittra det som kristna säger, än det som kändisar säger.

Eftersom man bara kan twittra max 140 tecken så lämpar sig Twitter bra för små korta Bibelord. Här hittar ni min Twitter: christianmolk.

Läs mer:
Christian Leaders Are Powerhouses on Twitter
On Twitter, God Is Greater Than Glitter

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.