Migrationsverket utvisar till Syrien

Christian MölkBlogg, Nyheter Leave a Comment

Migrationsverket utvisar syrier till Syrien eftersom det inte råder någon väpnad konflikt där. Hmmm…

Enligt lagen så ska Sverige ge asyl om det råder ”yttre eller inre väpnad konflikt eller på grund av andra svåra motsättningar i hemlandet.” Migrationsverket menar att eftersom ”regimens trupper är överlägsna i strid klassas inte läget som en väpnad konflikt.” Och så länge det inte finns en väpnad konflikt skickas asylsökande syrier tillbaka. Enligt SR: ”Migrationsverket slår fast att det råder svåra motsättningar i hela Syrien men att läget inte är så pass allvarligt att det kan klassas som en väpnad konflikt. För att läget ska kategoriseras som en inre eller yttre väpnad konflikt krävs strider mellan två jämnstarka parter.”

För det första så är det ju rent idiotiskt att påstå att det inte råder en väpnad konflikt bara för att den ena sidans trupper är överlägsna. Det måste vara det dummaste jag hört!

För det andra så står det i lagen att Sverige ska ge asyl om det råder ”andra svåra motsättningar i hemlandet” och Migrationsverket förnekar ju inte att så är fallet i Syrien, men ändå vill de skicka asylsökande tillbaka. Bryter de inte mot sin egen lag då? Enligt citatet ovan verkar det som att Migrationsverket menar att det måste råda väpnad konflikt OCH svåra motsättningar, men det står faktiskt i lagen att det ska råda väpnad konflikt ELLER svåra motsättningar.

Läs mer:

Migrationsverket utvisar syrier trots våldet
Asylsökande utvisas till våldets Syrien
Fortsatta utvisningar till Syrien
Fortsatta utvisningar till Syrien

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.