Pastor Christian Mölk | 1 Tess 2:17-20 – Aposteln längtar efter att besöka tessalonikerna

Bröder, då vi nu för en kort tid har varit skilda från er, till det yttre, inte till hjärtat, har vi längtat mycket efter er och blivit ännu ivrigare att få träffa er personligen. Vi har verkligen önskat komma till er – jag, Paulus, både en och två gånger – men Satan har hindrat oss. Vem är vårt hopp, vår glädje, vår ärekrona inför vår Herre Jesus när han kommer, vem om inte ni? Ja, ni är vår ära och vår glädje.

  • Vi har verkligen önskat komma till er – jag, Paulus, både en och två gånger – men Satan har hindrat oss.
    • Tessalonikerna undrade förmodligen varför Paulus inte kom och besökte dem. Kanske använde Paulus fiender detta som ett argument för att Paulus inte brydde sig om dem längre. Men Paulus försäkrar tessalonikerna att han upprepade gånger har försökt komma.
    • Paulus var vis nog att förstå att de hinder som blockerat honom från att besöka tessalonikerna var från Satan, men han var också vis nog att förstå att Satan bara kunde hindra honom för en kort tid. Paulus återvände senare till Tessalonika (Apg 20:1-5).
      • Eftersom Satan hindrade Paulus från att besöka tessalonikerna så skrev han ett brev till dem istället. Detta har i förlängningen lett till större välsignelse för oss alla eftersom vi än idag kan läsa Paulus undervisning. Gud har makt att vända varje situation till det bättre (Rom 8:28).
Kontakt
Är du intresserad av att bli kristen, har frågor om den kristna tron eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så svarar jag på dina frågor.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.