Comments 2

 1. Har just lyssnat till Din predikan om Kain & Abel. Intressant och lärorik. Min undran efter att ha funderat över Din tanke kring uttrycket “kände” då ju Gud redan i 1;a mos. 1:a kap. gav dem i uppdrag att föröka sig och detta “kände” kanske hänt också före syndafallet. Min fortsatta undran blir: Kan det möjligen vara så att Eva redan var gravid med Kain i samband med syndafallet och detta fick en särskild negativ påverkan för Kain? Om Du tycker detta är oväsentligt att fundera över så är det bara att radera, men visst vore det intressant med en kommentar från Dig! Ta det annars som en uppmuntran för att Dina predikningar väcker funderingar!
  Christian! Hoppas det går åt rätt håll med Din hälsa! Fortsätter att be och hoppas om full hälsa för Dig!
  Välsignelse i rikt mått!
  Önskar Rune

  1. Post
   Author

   Tack för intressanta funderingar och förböner Rune!

   Gud förvisade Adam och Eva från Edens lustgård i 1 Moseboken kapitel 3: “Och HERREN Gud sände bort dem från Edens lustgård, för att de skulle bruka jorden som de tagits från.” (1Mos 3:23)

   Sen i 1 Moseboken kapitel 4 står det att Adam “kände” sin hustru och blev havande med Kain: “Mannen kände sin hustru Eva, och hon blev havande och födde Kain. Då sade hon: ”Jag har fått en man från HERREN.”” (1Mos 4:1)

   För mig är det tydligt att Eva därmed inte var gravid med Kain före syndafallet.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.