Pastor Christian Mölk | Angus Jones vittnesbörd

Blev väldigt förvånad idag när jag i Aftonbladet läste att Angus Jones, pojken i ”Två och en halv män”, i ett youtube-klipp tar avstånd från serien. Inte nog med det, han uppmanar folk att inte kolla på programmet eftersom du då “fyller ditt huvud med skräp” och på grund av att serien är en del av Satans plan.

Angus verkar alltså ha blivit kristen och ångrar nu sin medverkan i programmet. När man kikar närmare ser man att det är Forerunner Chronicles som gjort youtube-klippet, en kristen organisation som syftar till att uppmärksamma Uppenbarelseboken 14:6-12:

   “Och jag såg en annan ängel flyga högst uppe på himlen. Han hade ett evigt evangelium att förkunna för dem som bor på jorden, för alla folk och stammar och språk och folkslag. Han sade med hög röst: ”Frukta Gud och ge honom äran, ty stunden för hans dom har kommit. Tillbe honom som har skapat himlen och jorden, havet och vattenkällorna.” Ännu en annan ängel följde efter, och han sade: ”Fallet, fallet är det stora Babylon, som har gett alla folk att dricka av sin otukts vredesvin.” En annan ängel, den tredje, följde dem och sade med stark röst: ”Den som tillber vilddjuret och dess bild och tar dess märke på sin panna eller sin hand, han skall själv få dricka av Guds vredes vin, som oblandat hälls i Guds vredes bägare. Han kommer att plågas i eld och svavel inför de heliga änglarna och inför Lammet. Röken från deras plåga stiger upp i evigheternas evigheter. De har ingen ro eller vila vare sig dag eller natt, dessa som tillber vilddjuret och dess bild och tar emot märket med dess namn. I detta visar sig de heligas uthållighet: de håller fast vid Guds bud och tron på Jesus.”” (Upp 14:6–12)

Läs mer:
Forerunner Chronicles
Aftonbladet – ”Snälla, sluta titta på ‘2 1/2 män’”
Aftonbladet – Mamman: Han utnyttjas av kyrkan
Expressen – Angus: Gud tog tag i mig i sista sekund
Expressen – Barnstjärnan: “Min tv-serie är skräp”

Kontakt
Är du intresserad av att bli kristen, har frågor om den kristna tron eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så svarar jag på dina frågor.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.