Rick Warrens Bibel-diet

Christian MölkBlogg, Nyheter Leave a Comment

Först trodde jag att det här var ett skämt, men det verkar som att det är sant… Rick Warren startar en Bibel-diet! Tydligen har den amerikanske pastorn känt sig en aning överviktig och sökt sig till Bibeln för att få hjälp.

Daniel-planen är enligt hemsidan inte en vanlig diet utan en livsstil baserad på berättelsen om Daniel, som avstod kungens mat för att på så sätt ära Gud:

“Men för Daniel var det angeläget att inte orena sig med kungens mat eller med vinet som han drack, och han bad förste hovmarskalken att han inte skulle tvingas orena sig. Gud lät Daniel finna nåd och barmhärtighet inför förste hovmarskalken. Men denne sade till Daniel: ”Jag fruktar att min herre konungen, som har bestämt vad ni skall äta och dricka, skall finna att ni är magrare än de unga män som är jämnåriga med er. Ni kommer då att dra skuld över mig inför konungen.” Då sade Daniel till hovmästaren, som förste hovmarskalken satt över Daniel, Hananja, Misael och Asarja: ”Gör ett försök med dina tjänare i tio dagar och låt oss få äta grönsaker och dricka vatten. Jämför oss sedan med de unga män som har ätit av konungens mat och gör med dina tjänare efter vad du då ser.” Han lyssnade till deras begäran och gjorde ett försök med dem i tio dagar. Efter de tio dagarna visade de sig vara vackrare att se på och mer välnärda än alla de unga män som hade ätit av kungens mat. Hovmästaren lät dem då också i fortsättningen slippa den mat som hade varit bestämd för dem och det vin de skulle ha druckit, och han gav dem grönsaker i stället.” (Dan 1:8–16)

Dieten går alltså ut på att äta grönsaker och frukt och skära ner på kött. Som om inte detta var nog så kan man dessutom gå ihop i en smågrupp och läsa Bibeln och dieta tillsammans.

Läs mer:
Daniel-planens hemsida
Aftonbladet

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.