Pastor Christian Mölk | Jiri

 

Raj Kumar, lille Regian, jag och Annica åkte iväg på en tripp till Jiri, the Gateway to Mount Everest. Härifrån kan man trekka till Mount Everest Base Camp om man vill.

Jag gillade verkligen Jiri! Staden och omgivningen påminde mig väldigt mycket om min pappas hembygd i österrikiska alperna. Jiri kallas också för Nepals Schweiz, dels för att det är så likt, men också för att schweizarna var här och byggde i staden och anlade en ostfabrik.

Jag blev inbjuden att predika i kyrkan i Jiri och valde texten om Hanna, profeten Samuels mamma. Guds plan för att rädda Israel var Samuel, men han var inte född än och hans mamma kunde inte få barn. Hanna vände sig till Gud och bad en förtvivlad bön och lovade att ge sitt barn tillbaka till Gud om Gud gav henne ett barn. Som av en “slump” hette faktiskt tolken just Samuel :)

Efteråt pratade jag med Samuel om deras arbete i regionen. De har en 10 månaders Bibelskola för pastorerna i Himalaya-regionen. Det är ju många som blir frälsta i Nepal, mycket tack vare att de blir helade på ett eller annat sätt, men de behöver även få en djupare tro, så Bibelskolor är livsnödvändiga för den nepalesiska kyrkan. Jag frågade Samuel hur de brukar evangelisera, eftersom detta är ett kärt ämne för mig. Han berättade att de brukar gå från hus till hus och fråga om de får berätta de Goda Nyheterna. Sen om folk vill tro på Jesus eller inte, det är ju upp till dem, men de vill åtminstone berätta och dela med sig av sin tro. Den sortens evangelisation gillar jag och jag hoppas kunna jobba med det så fort min utbildning är färdig och jag förhoppningsvis börjar jobba som pastor.

Vi gick upp för en kulle, som var högre än Kebnekaise (Sveriges högst berg), och tittade på utsikten. På bilden berget Phatibhara.

Maoistpartiet anordnade en volleybollturnering i Jiri.

En ko.

Christian och Raj Kumar.

Vacker utsikt över Himalaya.

Kontakt
Är du intresserad av att bli kristen, har frågor om den kristna tron eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så svarar jag på dina frågor.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.