Pastor Christian Mölk | Fråga angående skilsmässa

OBS! Det här är en inskickad fråga som jag besvarar. Har du också en fråga eller en hälsning? Gå i så fall till Frågor & svar och fyll i formuläret. 

Hej!

Jag har en fråga ang skilsmässa. Har blivit utsatt för psykisk och fysisk våld av min man och då valt att skilja mig. Det var en överlevnadsfråga. Vi är djupt troende båda två. Jag kommer inte kunna gå tillbaka till honom, då han inte erkänner att han utsatt mig och barnen för våld. Har jag gjort fel som skilt mig och måste jag leva hela mitt liv själv eller får jag gifta om mig? (om jag nu skulle våga lita på en man igen) Frågan är inte aktuell för mig, men jag brottas med dessa frågor. För mig har det alltid varit helt självklart att man gifter sig en gång och skilsmässa är helt uteslutet.

Tack för en så bra och fin hemsida!

Hej Lina och tack för ditt mail!

För det första vill jag säga att sådana här frågor bör behandlas genom flertaliga själavårdssamtal med en pastor som du har förtroende för. Jag är inte tillräckligt insatt för att kunna göra en tillräckligt bra bedömning. Så mitt bästa råd till dig är att kontakta din pastor och prata igenom din situation och fråga om råd.

Men jag kan ändå ge några spontana kommentarer. Du har helt rätt i att Guds tanke med äktenskapet är att man ska hålla sig till sin make/maka hela livet och att skilsmässa är ett misslyckande. Men i ditt fall låter det inte som att du har gjort fel som har skiljt dig. Om en man behandlar dig så illa som han verkar ha gjort, då ska du naturligtvis inte fortsätta leva med han om han inte omvänder sig från sin synd och ni kan hitta tillbaka till kärleken igen.

Huruvida du kan gifta om dig eller inte kan inte jag uttala mig om eftersom jag känner er situation alldeles för lite. Men om det är så illa som du beskriver så skulle jag inte säga emot ifall du ville gifta om dig. Men du behöver be till Gud och låta han svara dig samt samtala med en själavårdare och/eller pastor för att få ett bättre svar än vad jag kan ge.

Jag önskar dig all välsignelse i dessa frågor. Gud välsigne dig!

Med vänlig hälsning,
Pastor Christian Mölk

Kontakt
Vill du kontakta mig? Är du intresserad av att bli kristen eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så hjälper jag dig.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.