Måste man ingå äktenskap på riktigt för att vara gift i Guds ögon?

Christian Mölk Frågor & svar Leave a Comment

OBS! Det här är en inskickad fråga som jag besvarar. Har du också en fråga eller en hälsning? Gå då till Frågor & svar och fyll i formuläret. 

Hej! Jag undrar vad Gud menar med äktenskap och med att vara man och hustru? Jag är tillsammans med en man sedan 3,5 år och vill inte känna att jag lever i synd. Har varit gift en gång tidigare och haft flera förhållanden men känner att nu har jag sökt färdigt och anser att Gud har fogat oss samman. Måste man ingå äktenskap på riktigt för att vara gift i Guds ögon? Räcker det inte med att man beslutit sig för en man och vill vara trogen och älska honom i nöd och lust. Man kan ju i dessa tider inte lita på att stiftade äktenskap håller, utan det är mera en risk än en välsignelse, då det blir ett fängelse

Hej!

Tack för förtroendet att få svara på din fråga.

Min personliga uppfattning är att det blir ett äktenskap först när en man och en kvinna vigs inför Gud. Jag skulle alltså inte kalla det för ett äktenskap om man bara inför varandra lovar varandra trohet i nöd och lust, utan jag anser att det behövs en vigsel inför Gud för att vara gift i Guds ögon och för att det ska bli ett äktenskap.

Men med det sagt så är det självklart bra att ni beslutat er för varandra och vill vara trogna i nöd och lust! :)

Share this Post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.