Pastor Christian Mölk | Måste man ingå äktenskap på riktigt för att vara gift i Guds ögon?

OBS! Det här är en inskickad fråga som jag besvarar. Har du också en fråga eller en hälsning? Gå då till Frågor & svar och fyll i formuläret. 

Hej! Jag undrar vad Gud menar med äktenskap och med att vara man och hustru? Jag är tillsammans med en man sedan 3,5 år och vill inte känna att jag lever i synd. Har varit gift en gång tidigare och haft flera förhållanden men känner att nu har jag sökt färdigt och anser att Gud har fogat oss samman. Måste man ingå äktenskap på riktigt för att vara gift i Guds ögon? Räcker det inte med att man beslutit sig för en man och vill vara trogen och älska honom i nöd och lust. Man kan ju i dessa tider inte lita på att stiftade äktenskap håller, utan det är mera en risk än en välsignelse, då det blir ett fängelse

Hej!

Tack för förtroendet att få svara på din fråga.

Min personliga uppfattning är att det blir ett äktenskap först när en man och en kvinna vigs inför Gud. Jag skulle alltså inte kalla det för ett äktenskap om man bara inför varandra lovar varandra trohet i nöd och lust, utan jag anser att det behövs en vigsel inför Gud för att vara gift i Guds ögon och för att det ska bli ett äktenskap.

Men med det sagt så är det självklart bra att ni beslutat er för varandra och vill vara trogna i nöd och lust! :)

Tagged with →  
Kontakt
Vill du kontakta mig? Är du intresserad av att bli kristen eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så hjälper jag dig.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.