Pastor Christian Mölk | Förvärldsligad kyrka?

Den senaste tiden har jag råkat hamna i diverse debatter, och jag må säga att jag är väldigt förvånad över hur djupt sekulariseringen har nått in i den kristna kyrkan i Sverige. Jag har väldigt svårt att förstå hur jag kan bli så oerhört kritiserad av andra kristna när jag påpekat det märkliga i att kristna dansar runt midsommarstången eller klär ut sina barn till påskhäxor, när jag lyft fram att Anden borde välja Pingstledaren och inte signalvärden, att utlevd homosexualitet är synd enligt Bibeln, och nu senast har jag fått kritik för att jag påpekat det märkliga i att en kristen tidning kallar Mohammed för en profet.

Jag skulle önska att vi svenska kristna tog Gud på större allvar. Vi borde inte behöva skämmas för att vi avstår från hedendom, sekularisering, politisk korrekthet, eller när vi reagerar på att den svenska kristna kyrkan anpassar sig för mycket till samhället på Bibelns och trons bekostnad.

Men det som stör mig mest i detta är att kritiken alltid och enbart kommer från andra kristna. Borde inte vi kristna stötta de som vill leva heligt och bibliskt? Även om man inte i allt håller med borde man väl bli glad när någon vill ta sin tro på allvar? Istället möts jag av hån, förlöjligande och förminskande av andra kristna samtidigt som de som håller med mig håller tyst.

På ett personligt plan tar jag väldigt illa upp när jag möter denna sortens kritik från kristna syskon, och känner att jag därför måste sluta blogga och twittra. Men samtidigt finns det en alltmer brinnande glöd inom mig som inte kan hålla tyst när jag ser hur den svenska kristna kyrkan blir alltmer förvärldsligad.

Kontakt
Är du intresserad av att bli kristen, har frågor om den kristna tron eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så svarar jag på dina frågor.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.