Pastor Christian Mölk | Sa Jesus något om homosexualitet?

OBS! Det här är en inskickad fråga som jag besvarar. Har du också en fråga eller en hälsning? Gå då till Frågor & svar och fyll i formuläret. 

Hej, Är troende kristen och såg det du skrivit om homosexualitet. Jag har svårt för att vi som ”samfund” ens behöll GT som helig skrift, då Jesus ju kom ner och berättade att pappa hade tänkt om och att nu kommer nya given med kärlek och softishness, så vad GT säger om homosexuallitet tycker jag saknar relevans. Så vad gäller NT, du citerar Paulus och jag undrar om jag har rätt när jag säger att det inte står någonstans att läsa att Jesus ska ha sagt något om homosexualitet? Tack för din blogg och för ditt svar.

Hej och tack för ditt mail!

Även GT ingår i Bibeln, det är svårt att komma ifrån. Vad GT säger i olika frågor kan vi alltså inte bortse ifrån, men vi måste läsa GT i ljuset av NT och vad Jesus gjorde på korset.

Jesus bekräftade för det första att äktenskapet är för man och kvinna, och för det andra att ”otukt” (dvs. sex utanför äktenskapet) gör människan oren. Läs Matteus 15:19-20 och Matteus 19:4-6.

Tagged with →  
Kontakt
Vill du kontakta mig? Är du intresserad av att bli kristen eller vill komma i kontakt med andra kristna? Hör av dig så hjälper jag dig.
Bibelfrågor
Ställ en Bibelfråga eller läs vad andra har frågat och undrar över.
Bibelämnen
Bläddra bland mängder av olika Bibelämnen jag skrivit om.
Kyrkohistoria
Läs om de gamla troshjältarna och kyrkohistoriens alla debatter, martyrer och missionsframgångar.
Bibelsamtal
Samtalsämnen för dig som har en hemgrupp, cellgrupp eller annan samtalsgrupp.
Bibelkommentarer
Christian Mölks Bibelkommentarer (CMBK) är skrivna på svenska med syfte att förklara Bibeln på ett enkelt sätt.
Böcker
Beställ några av mina Bibelkommentarer och böcker.
Bibelpredikningar
Lyssna på mp3-predikningar som går igenom Bibeltexten vers för vers.